Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Jullie snappen het nog steeds niet. Of willen het niet snappen!
De oorzaak van weinig vrouwen is niet gelegen in eenzijdige selectie, vrouwelijke aarzelingen o.i.d., maar in de studiekeuze die vrouwen maken. Slechts circa 24% van de dames volgt nu (CBS, 2013) een opleiding die toe leidt naar een topfunctie; in het verleden was dat nog aanzienlijk minder!.

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenquotum#Beschikbaarheid_van_topvrouwen

Daarom zijn topvrouwen met de juiste studie en carrière achtergrond gewoon onvoldoende beschikbaar.

Het probleem is complexer en zit tussen de oren en heeft o.a. ook alles te maken met eeuwenlang ingesleten rolpatronen van mannen en vrouwen. En met, heel in het algemeen gesteld, mannelijk superioriteitsgevoel en vrouwelijk inferioriteitsgevoel. Het was boeiend om van enkele vrouwen te vernemen – op een bijeenkomst met overwegend vrouwen, waarbij dit item besproken werd – dat zij een partner hadden die wel minder wilde gaan werken, maar dat zij niet hun rol als moeder wilden opgeven en die zorgrol eigenlijk niet zo aan de partner toevertrouwden, terwijl zij wisten dat dit onterecht was een niet op ervaring stoelde. Zie de eerste zin van deze reactie.

De oplossing begint preventief gezien bij de opvoeding, maar in het heden bij de betrokkenen zelf: Alleen als zowel mannen als vrouwen de regie pakken in leven, wonen en werken en o.b.v. zelfreflectie komen tot persoonlijk leiderschap is een kanteling hierin realiseerbaar. Ik geef er niet alleen graag een (interactieve) inleiding over, maar kan e.e.a. ook laten ervaren. Dan wordt de eerste stap gezet. Zie http://www.bertjanvandermieden.com.

[…] Sonja Kok […]

Gevoelige kwestie voor velen.
Ikzelf heb er niet zoveel problemen mee.
Naar mijn mening heeft het te maken heeft met opleiding en ook tevredenheid van werkplek. Mannen hebben vaker oog voor groei.
Anderzijds de werkgever… grote kans dat een vrouw tussen 30 en 40 alsnog een kind zou willen en dan minder wil gaan werken.

De reden dat er verminderde ambities zijn?

Het vooroordeel dat de vrouwelijke topmanagers “bitches” zijn en mannelijke “goede managers?????

De filosofieën zullen blijven bestaan over dit onderwerp.

Toon alle 4 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of