Stijlvol te laat komen bij de vergadering

Columns

Je bent te laat. Niet genoeg voor een èchte reden zoals een sterfgeval of een verhanging, nee, gewoon te laat. Zeventien minuten na aanvang van de vergadering of workshop val je de ruimte binnen met een verhitte kop. De voorganger (M/V) is nèt voor zijn eerste echte cash-momentje. Dat gaat ie je niet in dank afnemen. Alle koppen draaien zich naar de deur. Wat onduidelijk mompel je “sorry” en je ziet niet direct een gaatje in de keurige opgestelde U-formatie. Een bevriende relatie wenkt je en de hele rij moet verschikken, of erger nog: opschuiven. Je mompelt drieëntwintig keer sorry, sorry, sorry . . . . je struikelt over een computertas en gooit en passant een koffie over de syllabus van het slachtoffer. OH, WAT STOM, SORRY, zeg je, ditmaal voor iedereen verstaanbaar.

De voorganger wil er ...

Rikus Spithorst
Je kunt natuurlijk ook gewoon zorgen, dat je op tijd bent. Zo moeilijk is dat niet, en het getuigt van respect voor de organisator en de andere aanwezigen.
André
Nieuwe trend: "The latecomer" ;-)
Chique, statusverhogend, aandachttrekkend...goed voor op je CV!

Binnenkort als doe-het-zelf-leer-avond-cursus "Kom jij nog op tijd?" bij het NCOI, met gratis boekje "100-toppers-voor-laatkomers" of "10 management redenen om niet op tijd te zijn."

hihi...het word steeds gezelliger op die meetings ;-)
Laatkomer
Je kunt ook binnen komen...goh zijn jullie al begonnen?
of netter...excuses dat ik wat verlaat ben (met name het wat...haalt de angel eruit)...ach te laat komen kan gewoon gebeuren en daar hoef je eigenlijk niet spastisch over te doen...zeker niet als het geen klantcontact betreft...als het wel om een klant gaat bel je gewoon op het moment dat je weet dat je te laat komt en informeer je de klant daarover...natuurlijk moet je niet al te laat komen, het moet nog wel acceptabel zijn...maar goed als je 2 uur te laat van huis weggaat kun je misschien beter helemaal niet vertrekken....

Meer over Sociale vaardigheden