Wat we van cultuurschokken leren over organisatieverandering

Cover stories · Cases

Iedere leidinggevende die met taaie verandertrajecten te maken heeft gehad, klinkt de zin 'Ik ben er helemaal klaar mee' bekend in de oren. In verandertrajecten komt er altijd zo’n moment, waarop mensen door de hele organisatie dit verzuchten. Medewerkers en leidinggevenden doen hierin niet voor elkaar onder.
Veel verandertrajecten tonen een patroon met een eigen dynamiek. Als je het patroon herkent ben je voorbereid op een cultuurschok en weet je wat te doen.

Verandermoeheid? Is het gewoon teveel? Is het weerstand tegen verandering? Of draait het om de vraag of ‘we dit wel moeten willen’?

Legitieme vragen. Tegelijk hoort dit ongemak bij veranderingen die voorbij een oppervlakkige aanpassing gaan. Met een beetje optimistische insteek kun je het zelfs als positief teken zien: ‘Mooi, nu zijn...


mooi artikel met herkenbare gedragingen/uitdagingen Wendy, zeker met de praktische vertaalslag die je maakt naar de case met Agile werken. Dit artikel en de inhoud ga ik zeker gebruiken ter voorbereiding van management bij een komend verandertraject!

Meer over Verandermanagement