Oplossing voor crisis of dieper wegzakken?

Iedereen schreeuwt het van de daken, wij zijn in crisis. Dan zou je zeggen dat je crisis management nodig hebt, maar de interim manager gaat er als eerste uit, dat is goed voor de moraal en de kosten! Je kunt je afvragen voor wie zijn moraal? Die van de zittende beleidsmakers? Je moet niet teveel pottenkijkers hebben in dit soort crisis situaties. Je hoort ook veel bedrijven klagen over de flexibiliteit van de eigen medewerkers, allemaal part timers was het credo een paar jaar geleden en tegenwoordig moeten die part timers weer verder gaan part timen. Ja, de uren moeten flexibel ingezet kunnen worden en dat levert weer problemen op in de continuïteit van onze processen, want die part timers waren al minder aanwezig en nu moeten ze nog flexibeler (minder of zelfs meer aanwezig zijn). Hoe ga...

Hans Bool
ik lees: ... "Dan zou je zeggen dat je crisis management nodig hebt, maar de interim manager gaat er als eerste uit, dat is goed voor de moraal en de kosten!"

Dus zonder crisis was er al een interim-manager in de organisatie die je beschrijft? Hoe zit dat precies? Dat het vertrek van de interim-manager de moraal opkrikt kan ik opzich wel begrijpen.

Ik begrijp niet de bijbelse metafoor van zeven magere jaren die gedetermineerd (2017, 2025, ..) plaatsvinden. Ik werkelijkheid ligt het bedrijfseconomisch lot wat grilliger. Wat (m.i.) nu juist aan de hand is is dat men het niet weet: de strateeg van Citi schreef onlangs: de crisis is pas afgelopen als we niet meer als kleine kinderen vragen "wanneer is de crisis nu afgelopen." grappig gevonden. niet dat Citi het zo goed doet, maar deze mocht er zijn.

We weten het niet en dan komt het ontbreken van waar leiderschap naar boven. In plaats daarvan zien de middelmatigheid van mensen die jarenlang achter elkaar aan gelopen hebben en niet in staat zijn om een eigen koers uit te zetten, laat staan te volgen.

Meer over Organisatieontwerp