Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

[…] Wat maakt een goede manager? Ingedeeld onder: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 10:49 Manager, hou van je mensen! via: Management site door Abigael Verspoor […]

Jan-Willem, uit het hart gegrepen! Dit is precies hoe ik over managen denk en hoe ik dit in de praktijk toepas! Dus geen getheoretiseer, maar houden van mensen en zorgen voor mensen. Met fantastische resultaten. Ik gun alle teams zo’n manager!

Abigael, tja. Maar “wat er niet in zit, kan je er ook niet uithalen”. Dit soort recepten is prima, maar in de praktijk blijkt dat veel managers het gewoon niet kunnen. Ik heb in de loop der jaren veel managers (inclusief mijzelf!) laten observeren en in de meeste gevallen zijn mensen gewoon op basis van achterhaalde gedragscompetenties aangenomen en gepromoveerd. Gaat dus niet lukken!

Tot slot. In veel grote bedrijven draait de tent gewoon door als in de vakantie 50% er niet is! Kansen genoeg.

Tony de Bree
http://www.dagboekvaneenbankier.nl

Een hele kunst om die onvoorwaardelijke acceptatie te geven, maar dat werkt wel geweldig. In de terugblik op de veertig jaar dat ik managers boven me heb gehad en advies en trainingen heb mogen geven aan leidinggevenden (in spe) staken deze lieden er met kop en schouders boven uit! Misschien nog meer dan louter charisma, inspirerend leiderschap is de authentieke manager die van de eigen mensen houdt de beste!
Ieder heeft zo zijn eigen”-aardigheden”. en dat waardeert de goede leider oprecht. Dat is meer nog dan het “teddybeer” gevoel dat je moet hebben bij jouw baas. Een idool in plaats van een idioot! Een 10 met een griffel en een kusje van de medewerkers…

Toon alle 4 reacties
x
x