Is een Kamerlid ook maar een medewerker?

Columns

Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat wil zeggen, als ze doorgaan. Huh? denkt u wellicht. Is daar dan twijfel over?

Excuus, ik had er niet over moeten beginnen, ik wilde het over iets heel anders hebben. Als zijstap dan toch maar even een uitleg. De minister van Binnenlandse Zaken meldde onlangs dat er ‘op dit moment’ geen enkele aanleiding is te veronderstellen dat de verkiezingen niet georganiseerd kunnen worden.

Dat is natuurlijk een rare mededeling, want als ministers gaan melden wat er op enig moment niet gaat gebeuren, is het hek van de dam. De bewindsvrouw houdt er kennelijk rekening mee dat er geen verkiezingen kunnen worden gehouden. Bijvoorbeeld door een voortwoekerende corona-pandemie.

Het is niet niks als je het opschorten van de Tweede Kamerver...

Koos
Leuk :-) en waar:-(
Martien Schwencke
Lid sinds 2019
Wil je je geweten volgen kan je beter niet aan de stemmingen deelnemen .
Omdat op geen van de lijsten een onafhankele persoon staat die ook nog een voor jou op zal komen . Dat is al dencenia zo. Buiten parlementaire druk uitoefenen heefe meer effect , zorgen dat jijzlef tenminste wel onafhanjkelijk bent ... Veel vrienden in bestuurlijke kringen zaldan je niet hebben, he zij zo. Dus zorg dan dat je een paar goede advocaten rond je heen vezameld om jou belangen de behartigen.

Meer over Leiderschap