Channels

The Next Web Conference is een jaarlijks event voor de tech-branch. Sprekers en bezoekers over de gehele wereld komen bijeen om te praten over de nieuwste ontwikkelingen. De eerste editie was in 2006 en in 2019 hebben de oprichters Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive een meerderheidsbelang verkocht aan de Financial Times

‘TNW is an established and profitable business that produces one of the largest and most critically acclaimed tech events in Europe. There are clear synergies between TNW and the FT, in sharing audiences and delivering the FT’s world class journalism on live stages in Europe. We are excited to start working with our new partners and their network in the tech ecosystem,’ aldus Angela Mackay van de FT.

Vanaf september is Myrthe van der Erve de nieuwe CEO van THE NEXT WEB. Zij is aangesteld om het bedrijf in de volgende groeifase te helpen. Een goede reden om haar op te zoeken in de laatste editie van TNW.

Een omschrijving van jezelf als CEO en je karakter? 

Een doener / go getter, gedreven door resultaten, sterk in organiseren en bescheiden: ik geef liever de spotlight aan de founders, het is immers hun kind. Maar er zal een tijd komen dat ik ook het podium op klim. 

Ik ben dol op TECH!

QUOTE: “Boris Veldhuijzen van Zanten, de drijvende kracht achter TheNextWeb, vertelde  ooit in een interview:  Ga niet te snel in zee met een investeringsvehikel. “Ze gaan de baas spelen en je raakt verzeild in allerlei gedoe. Beter om nog maar een tijd op een houtje te bijten.”

Ja we zijn in maart 2019 “overgenomen” maar we blijven onafhankelijk en zullen onze krachten bundelen door de synergie in de media outlet te bundelen en een groter publiek aan te spreken. FT is een global authority met een wereldwijd sterk netwerk. TNW is ook een wereldwijde leider in connecting people who love tech, maar in vergelijking met FT zijn we het “kleine broertje”. In dat opzicht vullen we elkaar goed aan. Samen kunnen we uitgroeien tot het hebben van een wereldwijd dominante organisatie.

TheNextWeb is meer dan de conferentie, het is een site met 15 miljoen bezoekers, verhuurbare werkplekken en trainings-programma’s. Waar ligt het zwaartepunt?

Het event is het flagship en staat centraal. Daar willen we ook graag in groeien. We willen leidend en de grootste worden in kwalitatieve tech-events. Doel is om Web Tech Summit in Lissabon voorbij te streven op meerdere plekken in de wereld. Daarbij is de site met haar enorme bezoekersaantallen een mooi marketing tool met een wereldwijd bereik. 

“Contentmarketing is king.” Waar ligt de grens tussen commercie en een goed verhaal. Wanneer overtreft de inhoud het commerciële belang.

Je kwetsbaarheid, is uiteindelijk je kracht. Iedereen die met ons werkt, wordt aan de hand genomen en samen maken we een idee concreet dat vooral voor het publiek aantrekkelijk is. TNW werkt als een creatief bureau dat klanten helpt dichter naar hun dolgroep te brengen.

OK, heb je een voorbeeld?

Zeker, kijk maar de ABN-AMRO. Wellicht niet de meest logische partner die je verwacht op TNW maar zij doen al 5 jaar mee. En niet zomaar, wij zoeken altijd een wederkerigheid in onze partners. En de ABN-AMRO helpt ondernemers met hun digitale transformatie en start-ups om te groeien. Hun aanwezigheid hier is daarom bijna vanzelfsprekend.

Het leuke van TNW is dat je altijd naar huis gaat met een bijzondere ervaring. Deze keer was er de indruk van Mo Gawdat met zijn talk & boek: SCARY SMART

Citaaat: “There has never been a time when the risk of technology ruining our humanity has been bigger.”

Mo Gawdat  is Chief Business Officer bij Google [X] Bij Google [X] noemen zij hun plannen ‘moonshots’. Dat leidt tot sciencefiction-achtige ideeën zoals Project Loon, ballonnen die op grote hoogte betaalbaar internet bieden aan 5 miljard mensen op elke vierkante meter van onze planeet; of zoals Project Makani, een revolutionaire manier om windenergie te genereren met behulp van speciale vliegers. 

A.I. is een groter gevaar dan je denkt. De volgende pandemie en wellicht het einde van de mensheid, of in ieder geval, degradatie van van onze superieure status op aarde. In 2029 zal de eerste AI slimmer zijn dan de mens en in 2049 staat de verhouding van het intellect van AI tot de mens, als Einstein tot een vlieg. Maar heeft A.I. ook een ziel met een moreel en ethisch besef, waarmee het beslissingen kan maken over leven en dood?  Kan het ons helpen naar een betere maatschappij? De oplossing zit dan in de opvoeding. Dat wordt nog een hele uitdaging.

Scary Smart
The Future of Artificial Intelligence and How You Can Save Our World
Humans design the algorithms that define the way that AI works, and the processed information reflects an imperfect world. Does that mean we are doomed?
WATCH NOW • TNW Talks
Join Mo Gawdat to find out. >>

Wat zijn de disrupting trends, tips & next apps?

ArrayDe event networking app Grip heeft de power to connect people. De app verbindt mensen met elkaar tijdens online, offline en hybrid meetings. De app heeft “events”  naar een nieuwe hoogte gebracht. Het biedt sponsored Sessions, Roundtables, Live Streams, enz., AI-powered networking, en een On-The-Go Solution dmv hun mobiele Grip app. We hebben Grip ook gebruikt voor TNW Conference 2021, en zijn zeer te spreken over de prestaties.

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x