Channels

Op Managers Online trof ik het volgende artikel: Vijf tips om mensen te managen die slimmer zijn dan uzelf. Zeker na het lezen van tip één – Straal een aura van competentie uit – kon ik me niet meer onttrekken aan de indruk dat de management kolder nu totaal is toegeslagen.

Als een sluipmoordenaar heeft het ons beslopen. Voorzichtig heeft het zich in onze hoofden genesteld en toen heeft de management kolder meedogenloos toegeslagen. Genadeloos. Alles moet gemanaged worden. Sterker zonder managers zijn we ten dode opgeschreven. Zonder managers ontspoort onze samenleving. En wij burgers staan hier hierbij hulpeloos als toeschouwer aan de zijlijn. Schreeuwend om een leider die ons de weg wijst……. En als dat uitblijft, vallen we jammerend op onze knieën en rest ons het lot van wegkwijnen…. Of we mopperen en klagen tot we erbij neervallen.

Ik krijg zo’n jeuk van dit beeld. Hoe heeft het in godsnaam zo ver kunnen komen dat we met zijn allen zijn gaan geloven in deze onzin. Temeer omdat het doorgeslagen managementdenken al lang niet meer bijdraagt aan oplossingen van de problemen waar we voor staan, maar onderdeel is geworden van het probleem. We kunnen onze organisaties, instituties en overheden 30% goedkoper en veel effectiever organiseren als we onszelf genezen van deze kolder.

Volgens mij leiden we collectief aan wat ze in de psychologie het gekookte kikker syndroom zijn gaan noemen. Als je een kikker in een pan kokend water gooit, springt hij er direct weer uit. Wanneer je een kikker in een pan koud water op een gaspit zet, blijft hij zitten en raakt langzamerhand gekookt. En dat is wat er naar mijn waarneming met de mensheid is gebeurt: langzamerhand zijn we gekookt geraakt en schikken we in ons lot als burger, medewerker, kiezer, consument en wat dies meer zij. Ofwel impliciet is het elfde gebod misschien wel het meest krachtige gebod wat me met zijn alleen lijdzaam naleven: Gij zult gemanaged worden.

Wakker worden lieve mensen. We lijden collectief aan het gekookte kikker syndroom. Vandaar deze oproep: managers en gemanageden verenigt u. Wordt zich collectief bewust van de toegeslagen kolder en laat het gezond verstand in godsnaam zegevieren!

Kennisbank onderwerpen:

Dit artikel is toegankelijk voor Pro-abonnees

Voor € 4 per maand of € 30 per jaar ontvangt u:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
Upgrade naar Pro-abonnement

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed artikel, alleen… Het gekookte kikkersyndroom (letterlijk) is een mythe. Als je een kikker in een pot gooit en langzaam laat opwarmen springt hij er wel degelijk uit als het te warm wordt.
Kijk hier maar: http://www.snopes.com/critters/wild/frogboil.asp

Herkenbaar verhaal.
Schokkend is de conclusie nav de bijdrage van Jozef.
Kikkers zijn slimmer dan gemanageden….

Hoe het zover is kunnen komen heeft m.i. te maken met het onvoorstelbaar grote arsenaal academische zwammers die onze organisaties en bedrijven hebben overspoeld. Egotrippers en narcisten die geen weet hebben van kennis, kunde en nederigheid zoals Covey ons dat leerde. Veel competente mensen knappen af of erger nog, worden door dit soort eruit getreiterd. Ik zou zeggen, niet wachten en beginnen met de trap van boven schoon te vegen. Eerst de incompetente RvT’s en RvC’s opkuisen en vervolgens slimme bestuurders aanstellen die zakelijker zijn ingesteld, oog hebben voor talent en passie en bevlogenheid etaleren en vooral niet uit zijn op de hoofdprijs, zeker niet als ze niet voor eigen risico werken.

Managers willen niet dat er gewerkt wordt, ze willen vergaderen. De meeste werkers hebben wel wat zinnigers te doen dan ouwehoeren, maar ja, de managers moeten hun tijd ook vullen. Dus wordt hun belangrijkste bezigheid het van hun werk houden van de echte werkers. In het bedrijf waar ik werk zie ik het voor mijn ogen gebeuren. En al die verspilde tijd moet wel weer door ons worden ingehaald.

Toon alle 4 reacties
x
x