Gij zult gemanaged worden

Columns

Op Managers Online trof ik het volgende artikel: Vijf tips om mensen te managen die slimmer zijn dan uzelf. Zeker na het lezen van tip één - Straal een aura van competentie uit – kon ik me niet meer onttrekken aan de indruk dat de management kolder nu totaal is toegeslagen.

Als een sluipmoordenaar heeft het ons beslopen. Voorzichtig heeft het zich in onze hoofden genesteld en toen heeft de management kolder meedogenloos toegeslagen. Genadeloos. Alles moet gemanaged worden. Sterker zonder managers zijn we ten dode opgeschreven. Zonder managers ontspoort onze samenleving. En wij burgers staan hier hierbij hulpeloos als toeschouwer aan de zijlijn. Schreeuwend om een leider die ons de weg wijst……. En als dat uitblijft, vallen we jammerend op onze knieën en rest ons het lot van wegkwijnen…. Of ...

Jozef
Goed artikel, alleen... Het gekookte kikkersyndroom (letterlijk) is een mythe. Als je een kikker in een pot gooit en langzaam laat opwarmen springt hij er wel degelijk uit als het te warm wordt.
Kijk hier maar: http://www.snopes.com/critters/wild/frogboil.asp
Reg
Herkenbaar verhaal.
Schokkend is de conclusie nav de bijdrage van Jozef.
Kikkers zijn slimmer dan gemanageden....
Rob Driessen
Lid sinds 2019
Hoe het zover is kunnen komen heeft m.i. te maken met het onvoorstelbaar grote arsenaal academische zwammers die onze organisaties en bedrijven hebben overspoeld. Egotrippers en narcisten die geen weet hebben van kennis, kunde en nederigheid zoals Covey ons dat leerde. Veel competente mensen knappen af of erger nog, worden door dit soort eruit getreiterd. Ik zou zeggen, niet wachten en beginnen met de trap van boven schoon te vegen. Eerst de incompetente RvT's en RvC's opkuisen en vervolgens slimme bestuurders aanstellen die zakelijker zijn ingesteld, oog hebben voor talent en passie en bevlogenheid etaleren en vooral niet uit zijn op de hoofdprijs, zeker niet als ze niet voor eigen risico werken.
Peter
Managers willen niet dat er gewerkt wordt, ze willen vergaderen. De meeste werkers hebben wel wat zinnigers te doen dan ouwehoeren, maar ja, de managers moeten hun tijd ook vullen. Dus wordt hun belangrijkste bezigheid het van hun werk houden van de echte werkers. In het bedrijf waar ik werk zie ik het voor mijn ogen gebeuren. En al die verspilde tijd moet wel weer door ons worden ingehaald.

Meer over Innovatief organiseren