Drie inzichten over krachtige zelfsturende teams

Columns

Is zelfsturing het zoveelste stappenplan nadat een managementlaag is weggesneden? Raakt zelfsturing het fundament van mijn organisatie? Drie praktijklessen.

Afgelopen dinsdag 27 september organiseerde ik samen met zelfsturende teams- expert Anita Bakker en de Leiderschap Academy het seminar ‘de kracht van zelfsturende teams’. Zo’ n 80 deelnemende organisaties, waarvan ongeveer de helft gemeentes, gingen met elkaar in gesprek over zelfsturende teams.

Vragen die aan bod kwamen: is het een hype of moet ik mee als gemeente? Is het een zoveelste stappenplan nadat een managementlaag is weggesneden? Raakt zelfsturing het fundament van mijn organisatie? Gaan we echt van de pyramide-structuur naar een pannenkoek? Durf ik de ambassadeur te zijn van zelfsturing? En durf ik de stap te zetten van de tr...

Leon Dohmen
Pro-lid
Dag Rick,

Dank je wel voor het delen van je ervaringen.

Wat ik mis in het artikel is of zelfsturing ook tot betere resultaten leidt. Denk hierbij aan betere, snellere, goedkopere dienstverlening of b.v. mensen vinden het prettiger werken.

Kun je daar nog iets over meedelen?

Vriendelijke groet,
Leon Dohmen
Cris
Dag Rick,

Ik ben benieuwd naar je beeld met betrekking tot zelfsturing en zelforganisatie. Is een gemeente niet zelf organiserend? Juist omdat ze een bepaalde mate van sturing krijgen?

In je tweede punt geef je de wens voor sturing aan. Werkt sturing zoals je beschrijft de creativiteit in een team niet tegen?

En natuurlijk hebben we een hoger doel nodig als we zelf organiserend werken. En dagelijkse of periodieke doelen stellen is essentieel!

Het blijft interessante materie!

Groet,
Cris

Meer over Zelforganisatie en zelfsturende teams