Gebruik communities voor organisatieverandering

Cover stories

 Maar weinig mensen staan echt te popelen om te veranderen. En zelfs al sta je welwillend tegenover verandering dan nog kunnen vastgeroeste gewoontes drempels opwerpen. Deelname aan een community van gelijkgestemden kan enorm helpen. Organisaties doen er goed om condities te scheppen waarin communities floreren.

 Leef je een leven van rust, reinheid en regelmaat? Dan is de kans groot dat je vrienden en familie ook een gezonde leefstijl hebben. Omgekeerd werkt het helaas ook zo. Uit een langdurig onderzoek naar obesitas, bleek dat je sociale netwerk grote invloed heeft op je kans om dikker te worden. De verklaring hiervoor is dat gelijkgestemden elkaars normen en gedrag sneller overnemen. Het netwerk waar je in zit, bepaalt wat voor leefstijl je erop nahoudt. De eerste stap voor verandering...

Mark Grasmayer
Mooi inhoudelijk artikel, ook leuk om praktijkvoorbeelden te lezen. Het doet mij denken aan het boek 'Creativity, Inc.' over Pixar. Hierin beschrijven ze o.a. hoe het volledige Pixar team heeft bijgedragen aan bedrijfsveranderingen waardoor ze uiteindelijk zo bekend zijn geworden als ze nu zijn.

Erg interessant boek voor community-managers (in ieder geval één interessant en relevant hoofdstuk).
Peter Staal
Auteur
Hoi Mark, dank voor je reactie. Het Pixar boek staat op mijn lijstje te lezen boeken.
Mirjam
Beste Peter,

interessant artikel waarmee je naar mijn idee een belangrijke snaar raakt. Niet regels binden maar iets met elkaar willen bereiken.

Dank.

Meer over Verandermanagement