Communicatie in tijden van Corona

Columns

“En dan geef ik nu het woord aan Bruno. Of wil Jaap eerst nog wat zeggen?”

U herkent natuurlijk op kilometers afstand het huiskamertoontje van onze premier. Ook als een onvertoonde gezondheidscrisis ons land treft en het land hunkert naar gezag, moet het allemaal niet al te ernstig zijn.

IJskonijn Bruno en dokter Jaap konden niet zo goed meekomen in de helahola-stemming van onze eerste minister, maar aan het slot  van de persconferentie kwam het toch nog goed toen Mark uitgebreid handen  ging schudden, iets wat hij de bevolking net had ontraden. “Ik moet er nog aan wennen!” Lachen, wat zeg ik: gieren!

Vermoedelijk is de premier op zijn improductieve gedrag aangesproken, want bij de volgende persbijeenkomst stond daar opeens een heel ingetogen man die achter uit de keel sprekend de ene na d...

Kees Rovers
Lid sinds 2019
Wat wie dan ook doet: het Coronavirus blijft onder ons, serieuze adviseurs van - en de huidige regering verdienen waardering voor hun pogingen het Corona-probleem in goede banen te leiden. Alles kan anders, maar of dat beter is? Ik leef door met het virus en ik ben her-intreder in de zorg voor - en behandeling van patiënten .
Guus Cruts
Één ding is in elk geval duidelijk geworden: Het-Zoveel-Mogelijk-Nieuwe-Werken (HZMNW) is géén managementmythe meer. Het is nu bittere noodzaak geworden.
Guus Cruts
Beste Paul,

Fijn dat we het eens zijn, en voor mij is de moraal van het huidige crisisverhaal: Als medewerkers zien dat een grote verandering écht nodig is, dan zijn ze zelfs bereid hun hele leven en alle bestaande routine helemaal om te gooien, om met hoofd, hart, en handen hun werk met creatieve oplossingen voort te zetten. Groet, Guus.

Meer over Presentatie