Channels

“ One day I will be the first black president of South Africa”. Het was 1952 en het waren de woorden van Nelson Mandela. In 1994 werd Nelson Mandela de eerste zwarte president van Zuid Afrika.

Waar gaat dit over? Dit gaat over gevoel hebben bij wat is mijn pad in mijn leven. Dit gaat over gevoel hebben bij waar ben ik voor in de wieg gelegd. Dit gaat over gevoel hebben bij hoe kan ik maximaal bijdragen aan de rijkdom van de wereld. Het kan niet anders dan dat Mandela in 1952 volledig in contact stond met zijn onderstroom. Hij wist dat hij er de talenten voor had. Hij wilde het vanuit de waarden die hij belangrijk vond in het leven. Hij werd er vanuit zijn diepste drijfveren toe aangespoord. Hij kwam er als vanzelf voor in beweging. Hij voelde dat het hoorde bij zijn persoonlijke missie hier op aarde. Hij koos zijn pad.

Alleen in totale verbinding met je onderstroom, weet je je pad. Alleen in totale verbinding met je onderstoom kun je grootse doelen stellen en ze waarmaken. Of, niet schrikken, grootse doelen overtreffen! Dan wordt je geholpen, van alle kanten. Herken je dat, dat je soms zakendoet en ineens komen er allerlei andere kansen op je pad, ontmoet je de juiste mensen, lijkt het leven van toevalligheden aan elkaar te hangen? Je wordt vooruitgestuwd op je pad. Misschien ken je ook de andere kant, dat je zakendoet waarbij je moet trekken en duwen, het lijkt wel een strijd, misschien heb je op het einde wel je doelen gehaald, maar je ligt op apegapen. Eigenlijk vraag je je af: is dit het nou waarvoor ik zo hard heb gewerkt? Dat is precies het verschil tussen Rijk Zakendoen en arm zakendoen. In het boek Rijk Zakendoen schrijft Paul de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nyenrode: “De onderstroom vanuit zingeving en spiritualiteit hoort van nature bij de bovenstroom (het dagelijkse leven). Het vormt er 1 geheel mee. Het samenspel tussen beide stromen heeft chaotische en paradoxale trekken.… …Rijk Zakendoen gaat om de eenheid van onderstroom en bovenstroom die elkaar in hun tegenstelling aanvullen en versterken. Daar zit de rijkdom.” Hoe dat eruit ziet en hoe dat voelt? Je zit op je pad en je gaat met gemak en plezier voorwaarts. Hoe dat proeft? Dat smaakt naar meer! Dit is de staat waarin je overvloed kunt bereiken. Crisis of geen crisis. Nelson Mandela deed het, hij koos zijn unieke persoonlijke pad.
En jij? Wat kies jij? Are you ready to take your own path?

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x