Channels

Dit wordt een kort pleidooi voor meer lef, en minder gezeur. Wie zeuren er? Professionals die zich bezighouden met interne communicatie (ik word niet serieus genoeg genomen), professionals die zich bezig houden met interne hr communicatie (niemand begrijpt mij) en de interne marketingcommunicatie professionals (zucht, mijn collega’s zeuren). En waarom zeuren ze? omdat ze verkokerd werken. Redenerend en denkend vanuit het eigen werkveld. Zich ingravend en vervolgens vastlopend in het uitvoerende middelen-werkveld, en daarmee bureau’s en andere redactionele en creatieve toeleveranciers tot wanhoop brengend, of juist tot grote hoogte brengen; lijdzaam wordt versie twaalf gepresenteerd.

Of zeur ik? Nee hoor, wellicht overdrijf ik wat, maar bovenstaande is min of meer de norm in corporate communicatie land, afdeling internal branding. Het is een erg jong vakgebied, dus elke stap lijkt al heel wat. Dus de inefficiëntie of het niet invullen van de kans om daadwerkelijk waarde te creëren valt niet op.

Maar dat gaat allemaal veranderen, want het gezeur zal gaan verstommen, het werkveld gaat professionaliseren. En dat zie ik de laatste tijd dagelijks om me heen. Na bijna 25 jaar in de voorhoede, en stevig innoveren werd ik onlangs pardoes benoemd tot communicatieman van het jaar (voor de speech zie http://proof.nl/speech-luc/) en laat ik dat nu niet persoonlijk nemen maar een ode aan het vakgebied internal branding. Het verschijnen van ons boek (eerste druk bijna uitverkocht…) internal branding 2.0 (online overal verkrijgbaar) zal zeker een rol gespeeld hebben.

Lees ook:

Wildgroei communicatieafdelingen voorbij

Maar wat me echt goed doet is dat de kwaliteit van de professionals sterk toeneemt, de ene na de andere master of corporate communications meldt zich om af te studeren op internal branding, interne communicatie, interne hr en interne marketingcommunicatie. En de met name dames (het is en blijft blijkbaar een vrouwenvak) vertonen scherpe karaktertrekjes. Ambitieus, doelgericht, niet bang om in discussie te gaan met directeuren en boards, goed onderlegd, en ook belangrijk, gezegend met betere managementskills dan ik ooit zal hebben.

Het gaat dus goed komen. Duurt nog paar jaar, maar wen er vast aan. Niet zeurende professionals met lef die het vak reputatiecommunicatie op de kaart gaan zetten. Ik kan niet wachten.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Inderdaad, weg met die eeuwige slachtofferrol! Daar pleit ik al jaren voor. Interne communicatie is een relevant vakgebied dat weliswaar jong is, maar niet meer weg te denken in professionele organisaties. Nu de professionals zelf nog. We zijn in beweging, maar vooral ten aanzien van goed adviseurschap kunnen we nog wel wat stappen maken. En die zullen we maken ook!

x
x