Wie ‘Mijn deur staat altijd open’ zegt is AF

Columns

Je bent een toegankelijke leider en als er iets niet naar wens is in het team, moeten ze het je even zeggen. Je deur staat altijd open. Veel leiders denken zo over zichzelf, maar in de praktijk werkt het niet zoals de ‘psychologie van de open deur’ leert. De opendeurmythe is zelfs schadelijk.

Wat jaartjes geleden deed ik onderzoek voor MT, tegenwoordig MT/Sprout. Ik legde de Nederlandse managers vragen voor over tegenspraak. ‘Wat vind je daarvan? Organiseer je het zelf ook?’

Een goede leider organiseert zijn eigen tegenspraak, luidt immers het leiderschapsadagium. Waren de lezers goede leiders?

Afgaand op deze maatstaf hield dat niet over. 92 procent van de managers was het er inderdaad mee eens dat tegenspraak de kwaliteit van besluiten kan verbeteren. Toch na...

Bart Beek
Lid sinds 2019
Herkenbaar verhaal. Met name de oplossing heb ik veel mee gewerkt, feedback vragen en geven moet je onderdeel maken van het onderlinge gedrag.Zonder feedback geen gezamenlijke groei. De leidinggevende moet daarin wel het voortouw nemen en de eerste stap zetten dat dit veilig voelt.

Meer over Feedback