Channels

De onderstaande test staat al enige tijd in artikelvorm beschreven op de managementsite (zie “Werken aan uw persoonlijke effectiviteit, prima!”) en leidt regelmatig tot positieve reacties. Dikwijls wordt daarbij de wens geuit om de test in een online-versie beschikbaar te stellen, zodat de vragen gelijk kunnen worden ingevuld en de resultaten direct zichtbaar worden. De redactie heeft daarom besloten om in te gaan op de vele verzoeken. Succes en veel plezier!

Vragenlijst
Met deze vragenlijst kunt u achterhalen wat uw persoonlijke manier van leren is en hoe u omgaat met dagelijkse situaties in uw werksituatie.

Hieronder staan 12 vragen met elk 4 antwoordmogelijkheden. Van deze antwoordmogelijkheden dient u aan te geven in welke volgorde zij voor u het meest van toepassing zijn. Dit kunt u doen door een cijfer, variërend van 1 (minst van toepassing) tot 4 (meest van toepassing) toe te kennen aan de antwoordmogelijkheden. Dus, als u vindt dat een bepaald antwoord het best uw manier van leren beschrijft, dan geeft u het cijfer 4. Een antwoord dat het minst uw manier van leren beschrijft, geeft u het cijfer 1.

Wilt u controleren of u geen enkele vraag onbeantwoord laat?

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Ik heb bij alle vragen maximaal gescoord (4) op denken en theoretiseren. Toch kwam ik als uitgesproken doener uit de bus. Vreemd, maar bij het plaatje stond onder doener ook abstract denkvermogen waardoor ik een beetje twijfel of de kwadranten wel goed zijn gedefinieerd.

Door een technisch mankement waren diverse uitslagen van de test niet goed. Onze excuses voor het ongemak en onze dank aan de lezers die ons hier op hebben gewezen. Wij hopen dat de test nu goed functioneert.

Vriendelijke groet,

De redactie

kolb heeft zeker bijgedragen tot beter inzich in hoe emnsen leren en daar uit voortvloeiend, hoe het leer-aanbod daarop aan te passen. Inmiddels ijn er heel veel verbeterde theorieen te vinden die beter werken in de implementatie-fase.

Ik zelf, al 11 jaar in de US werkend en studerend, heb de gehele cursus “4MAT” doorlopen en train momenteel daarin. Ik pas deze techniek ook toe in al mijn presentaties en lessen die ik geef.

4MAT combineerd eerdere theorieen en toepasbaar in meer zettingen dan alleen het bedrijfsleven. Speciaal voor scholen is het zeer belangrijk.

Als U geinteresseerd bent, neem dan contact met mij op.

Ben benieuwd hoe mijn persoonlijke effectiveit is. Ik heb wel een idee, maar met zo’n test kan het interessant zijn of het bevestigd.

Voordat ik ging invullen zei ik het al, ik ben een denker. en ja hoor het klopt precies, bedankt voor de bevestiging ervan.

Mijn leercyclus ia aardig verdeeld over de 4 kwadranten, met een lichte nadruk op de denker. Het klopt wel dat ik altijd op zoek ben naar structuren; wat meer beslisvaardigheid zou misschien wel leuk zijn.

De test ondersteunt wat ik al lang vermoed en sluit derhalve goed aan bij mijn persoonlijkheid.

Vragenlijst lijkt interessant, maar invullen maar eigen inzicht is er niet bij want alles moet volgens schema worden ingevuld, lijkt het. Zal wel weer slordigheidje zijn van programmeur.
Jammer!
Slordig !
Knullig!

Jammer genoeg zit er een zeer makkelijk te vinden verband tussen de vragen waar de 4 stijlen in benadrukt worden. Hierdoor wordt een dergelijke test mijns inziens vantevoren al gestuurd met wat men denkt dat men is i.p.v. wat men daadwerkelijk is. Ik vraag me af of het gebruikte tool daarom ook echt meerwaarde heeft.

Nog eens nalezen !

[…] Marketeers moeten zelf marktgerichter worden! ‘Marketing is een kunstje dat niet meer werkt’. Een citaat uit een recente enquête over de marketingdiscipline. Dit is het eerste artikel van een tweeluik over de penibele positie waarin marketing zich bevindt. De auteurs verklaren niet alleen het waarom van de crisis maar komen ook met concrete verbeteringen die ze samenvatten onder het motto “Van de 4P’s naar de 4C’s!” Connect, Create, Calculate en Convince of Customer’s needs, Costs, Convenience, Communicatie. Kies maar… en lees verder op: Komt het nog wel goed met marketing? […]

de test geeft een fout op vraag 11 die niet klopt. daarom krijg ik geen uitslag. Het werkt dus nog niet goed!

Toon alle 12 reacties
x
x