Welk CV wordt als eerste uit de stapel sollicitaties geplukt?

Actueel

Welk cv wordt door professionele recruiters als eerste uit de stapel sollicitatiebrieven geplukt? Promovendus Colin Lee van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) analyseerde 441.769 cv’s en sollicitaties. Met die kennis schreef hij een algoritme dat nu met een nauwkeurigheid tot circa 80% kan voorspellen wie wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Volgens Lee is dit nog maar het begin van big data in recruitment.

Lee’s onderzoek is uniek omdat alle 441.769 cv’s die hij bestudeerde echt zijn en zijn beoordeeld door professionele recruiters. Zo kon hij achterhalen wat recruiters daadwerkelijk belangrijk vinden aan een cv, in tegenstelling tot wat ze zeggen belangrijk te vinden. Uit privacyoverwegingen konden sollicitatiebrieven niet worden meegenomen in het onderz...

N Dragt
Lid sinds 2019
Wat ik in dit stuk lees, is dat Facebook en Google gelijk hebben als ze hun algoritmes instellen op wat mensen in het verleden hebben gelezen en gezocht.

Dus ook HR zoekt niet naar vernieuwing, maar naar bevestiging.

Waarom vinden bedrijven het dan vreemd dat ze zo'n moeite hebben om te innoveren? Ze hebben afdelingen HR met medewerkers in dienst die zoeken naar bevestiging van wat ze in het verleden al hadden gevonden.

Meer over Personal Branding