Welke literatuur bestaat er over het commissariaat?

Ondermeer de volgende titels:
  • Bakker, Hans: Achter de schermen - Ruim twintig commissarissen, bij zowel grote multinationals als niet-beursgenoteerde ondernemingen, waren bereid om in diepgaande en openhartige gesprekken te vertellen hoe zij hun rol vervullen. Op grond van deze diepte-interviews geeft dit boek een gedetailleerde schets van de praktijk van de commissaris als bestuurder, vooral bij fusies en overnames. Daarnaast worden de aangedragen ervaringen, inzichten en 'best practices' systematisch behandeld voor elke stap in de besluitvorming.
  • Goodijk, Rienk: OR en Raad van Commissarissen - De auteur geeft aan hoe de Ondernemingsraad op een tactvolle manier de Raad van Commissarissen kan benaderen, welke afspraken over deze contacten moeten worden gemaakt met de bestuurders, welke convenanten er kunnen worden afgesloten, en of werknemers eventueel een rol kunnen (gaan) spelen bij de benoeming van commissarissen.
  • Goodijk, Rienl: Corporate governance en medezeggenschap - Het zijn vooral de aandeelhouders die zich roeren in het debat om de zeggenschap in de onderneming, terwijl werknemers naar de achtergrond lijken te worden gedrongen. In 'Corporate governance en medezeggenschap' gaat Goodijk in op de driehoek Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad.
  • Wessels, B. en C.A. Schwarz: Almanak voor de BV en de NV - Deze almanak behandelt alle fasen in het bestaan van de naamloze en vooral ook van de besloten vennootschap, van voorfase en oprichtingsfase tot het moment van ontbinding en vereffening. Uitvoerig wordt ingegaan op de organisatie van de vennootschap, de verschillende soorten aandelen en de taken en bevoegdheden van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen, en op de aansprakelijkheid van deze personen, bijvoorbeeld in geval van faillissement.

 
 
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 44 vragen en antwoorden over Commissariaat.