Opleiding: Begeleidingskunde Post-HBO

Uitgebreid

Opbouw en inhoud

Drie leerlijnen lopen als een rode draad door de opleiding:

  • Ontmoeten: je wordt je bewust van hoe je in de ontmoeting met anderen aanwezig bent. Je ontwikkelt een basishouding van openheid, eerlijkheid en niet-wetende nieuwsgierigheid.
  • Professionaliteit: je leert een nieuwe set van methoden en technieken hanteren en integreren in de methodische bagage die je al in huis hebt.
  • Missie: gedurende de opleiding ga je steeds scherper zien waarom jij dit vak wilt beoefenen en dat durf je te laten zien. Je rondt de opleiding af met een eigen professioneel profiel.

De opleiding kenmerkt zich verder door ervaringsgericht, interactief onderwijs waarbij praktijk en theorie in evenwicht zijn.

Leerjaar 1

Leergang Ambacht van het begeleiden. Informatie over deze Leergang vindt je op de website HanzePro of onder de Leergang Ambacht van het begeleiden zelf

Leerjaar 2

Leergang Supervisie en coaching en Fenomenologisch onderzoek. Informatie over deze Leergang vindt je op de website HanzePro of onder de Leergang Supervisie en Coaching zelf

Plus-pakket voor alumni

Leergang Team- en Organisatiebegeleiding en Fenomenologisch onderzoek. Informatie over deze Leergang vindt je op de website HanzePro of onder de Leergang Team- en Organisatiebegeleiding zelf

Duur

Kijk op de website HanzePro voor het tijdpad van de verschillende leergangen

Tijdsinvestering

Kijk op website HanzePro voor de studiebelasting van de verschillende leergangen

Afronding

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het geaccrediteerde post hbo getuigschrift Begeleidingskunde van de Stichting Post-HBO Nederland.

Vervolg of verdieping

De opleiding is erkend door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Het succesvol afronden van de opleiding geeft toegang tot het tweede deel van de master Begeleidingskunde in Nijmegen of Rotterdam. LVSC-geregistreerde supervisoren kunnen hun professionaliteit verbreden met de leergang Team- en Organisatiebegeleiding.

Bijzonderheden

Het toelatingsproces in 3 verplichte stappen

1 Aanwezigheid tijdens een informatiemoment

Je wordt geïnformeerd over de inhoud en structuur en je kunt inhoudelijke vragen stellen over de opleiding Begeleidingskunde.

  • Informatieavond en aanmelden hieorvoor: zie website HanzePro

  • Online vragenuurtje, maandelijks van september tot maart via 
    zie website HanzePro

2 Intakegesprek 

Het online intakegesprek heeft tot doel om te beoordelen of je toelaatbaar bent tot de opleiding, te bepalen of je voorsupervisie moet volgen en van beide kanten af te tasten of de opleiding aan je vraag zal voldoen.
Om je aan te melden voor een intakegesprek, ga dan naar de website HanzePro.

3 Aanmelden voor de leergang Ambacht van het begeleiden

Als tijdens het intakegesprek is gebleken dat je toelaatbaar bent tot de opleiding, dan kan je je met de aanmeldknop via de website HanzePro aanmelden voor leerjaar 1, de leergang Ambacht van het begeleiden.
Plaatsing is op volgorde van binnenkomst van deze aanmelding.

De opleiding Begeleidingskunde is een door de LVSC erkende opleiding.

Meer...
€13.875
Vrij van BTW
Aangeboden door
HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Onderwerp
Begeleidingskunde
Niveau
Post-HBO
Duur
Twee leerjaren
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
Cedeo
CRKBO en BTW-vrijstelling
Levenlangleren Krediet