Managementsite netwerk

De Strafschop

Doelgericht in management


strafschop
Columns
SportManagement

Pressrelease: Cracking the Penalty Code

Winning A Shootout in Football, by George Vergouw
Gyuri George Vergouw
5
0
6
Alle artikelen

Recente reacties

Reactie op

Alle missers van Clarence Seedorf

Rene, je hebt gelijk, dat was wel zo netjes geweest. Er is mij een gescoorde penalty bekend, in het seizoen 2012-2013 in Brazilië scoorde hij de 3-2 voor Botafogo uit een strafschop. Dat is de mij enig bekende strafschop die hij heeft gescoord...
Gyuri George Vergouw
Auteur
Reactie op

Alle missers van Clarence Seedorf

Zet in zo'n artikel er op zijn minst ook bij hoeveel hij er wel heeft gemaakt...
René
Reactie op

Oranje -17: strafschoppen bepalen succes

En daar is het bewijs, het pleit voor trainen op strafschoppen is beslecht: Bondscoach Van Wonderen, nadat alle strafschoppen zijn gescoord tegen zowel Ierland als Engeland in het AD: "We oefenen daar na elke training op. Leggen er ook druk op en geven tips mee. Eenmaal op de stip houden jongens zich in de wedstrijd aan de keuze die ze vooraf maken voor een hoek, ze pakken hun rust in de aanloop en laten zich niet afleiden door randzaken." Het heeft Oranje 20 jaar en enkele titels gekost door trainers die weigerden op de pingel te trainen, maar je bent nooit te oud om te leren!
Gyuri George Vergouw
Auteur
Reactie op

Hommage aan Rik Coppens: de strafschop in tweeen/drieen

Aandachtspuntje: waar komt die IJslandse nummer 4 plots vandaan nadat Coppens de bal naar rechts heeft gespeeld, plots bij het inschieten in beeld...vreemd!!! Zat hij zijn schoenen te strikken achter de lijn?
Gyuri George Vergouw
Auteur
Reactie op

Hommage aan Rik Coppens: de strafschop in tweeen/drieen

Geachte lezers, door technische problemen heeft de website behoorlijke tijd stilgelegen, en heb ik vooral gepubliceerd op 1minutemanager.nl, per heden lijkt alles weer te werken, ik ga er weer voor. NB dit artikel stond dus al maanden in de wachtrij, maar kon nu pas worden gepost, het is en blijft een hommage en tevens tijdloos.
Gyuri Vergouw
Reactie op

Bondscoach Guus Hiddink: Plan van Aanpak en Supervisor

Ik wist niet dat Guus Hiddink ook supervisor is. Als dit zo is dan zou ik het leuk vinden wanneer hij zijn profiel opmaakt op de website van de LVSC (Landelijke Vereniging Voor Supervisie en Coaching). Welkom bij de club!
Frank Slagter
Lid sinds 2019
Reactie op

Van Gaal en de essentie van strategie en tactiek

4-3-3 is wel degelijk een handicap omdat het een statisch, zo je wilt een van verrassing gespeend systeem is. Het is veel verrassender en onvoorspelbaarder als je de vleugels open laat. 5-3-2 of 4-4-2 dus. Bovendien heb je dan de nodige mankracht in het strafschopgebied. Daar worden wedstrijden beslist, niet aan de zijkanten. De Hollandse School is een blok aan ons been en zorgt al decennia lang voor veel oranje ellende!
Jaap Kries
Reactie op

Praten als een bondscoach (na verlies)

Het enige wat de bondscoach zichzelf echt moet verwijten, is dat hij steeds zulke slechte verdedigers op het veld zet. Zelfs een nul als trainer mag geen excuus zijn voor het gepruts bij de IJsland-doelpunten. Dat is gewoon slapstick.
Het goede eraan is wel, dat ik gelijk krijg dat het Nederlands elftal niet ineens wereldklasse is, wat sommigen geloof ik wel denken. (zie mijn reactie van augustus op een eerdere bijdrage van je.;)
Niels van der Stappen
Lid sinds 2020
Reactie op

Guus Hiddink, een goede nieuwe bondscoach?

Hiddink zal waarschijnlijk terecht inschatten dat herhalen van het kunstje van Van Gaal (halen halve finale) het hoogst haalbare is.
Nederland is natuurlijk niet ineens een wereldploeg. Het kan van iedereen winnen, maar ook van een aantal landen (Duitsland, Argentinië, Frankrijk, Mexico, ...) net zo goed verliezen.
Hopelijk groeien de verdedigers nog wat door, maar echt groten zie ik de meesten toch niet worden (afgezien van Vlaar, als hij zo gefocust blijft).
Middenveld met Strootman, Clasie, De Guzman en Wijnaldum is op niveau. Depay en Robben zijn prima, alleen - al 6 jaar of zo - wie moet er toch in de spits? Of zonder spits dan maar?
Kunnen we zomaar op 4-4-2 uitkomen. Met dat middenveld is dat ook geen slechte keuze. Zowel Strootman als De Guzman en Wijnaldum kunnen daarmee m.i. goed uit de voeten.
Niels van der Stappen
Lid sinds 2020
Reactie op

Nederland - Argentinie strafschoppen

<p>Beste Rob,</p>
<p> </p>
<p>dank voor de aardig woorden, leuk je gesproken te hebben en ik zal via deze site sowieso in de toekomst over dergelijke aspecten blijven berichten!</p>
<p> </p>
<p>hartelijke groet,</p>
<p> </p>
<p>Gyuri</p>
Gyuri Vergouw