Alle missers van Clarence Seedorf

Langzaam maar zeker komt de WK koorts weer opzetten, en dus ontvang ik regelmatig verzoeken om informatie, met name natuurlijk over strafschoppen.  Zo ook over de penalty-missers van Clarence Seedorf, onder meer van Bas Gevaert. Weet u de vijf (inderdaad 5!)  missers te noemen van onze nationale strafschopmisser nummer 1?

1. Natuurlijk kunt u allemaal de bekendste misser van Seedorf noemen, tijdens de shoot-out tegen Frankrijk tijdens de eindronde van het EK in Engeland, 1996.

2. Ook deze moet bekend voorkomen: de misser van Seedorf in en tegen Turkije tijdens de WK kwalificatie 1998. Hoog over. Seedorf zelf: 'Ik wist zeker dat ik 'm er in zou rossen'.

3. Het wordt lastiger, maar ook de misser in de Champions League finale van 2003 tegen Juventus in Manchester moet de kenner toch wel bekend voorkomen  De misser heeft gelukkig voor Seedorf geen gevolgen want AC Milan wint de Champions League na strafschoppen.

4. En dan natuurlijk de misser tijdens de wereldbeker finale voor clubteams in 2003. Dit keer wel weer een dure misser van onze meest succesvolle club- voetballer ooit.  Boca Junior uit Buenos Aires, Argentinië wint de cup na strafschoppen.

5. En dan nog een mooie op de lat: Russian Railways Cup in 2007 (AC Milan-PSV). Zijn misser, nu een schot op de lat, betekende dat PSV naar de finale ging, die het later tegen Real Madrid ook nog won. AC Milan speelde om de derde plaats, en ook daar moesten er weer penalty's aan te pas komen. Nu wint Milan wel na strafschoppen, onbekend is of Seedorf hiervoor nog is aangetreden.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Martijn
Zet alle prijzen die Clarence Seedorf heeft gewonnen met clubteams eens op een rij. Dit compenseert die paar gemiste strafschoppen meer dan voldoende. In het buitenland wel gewaardeerd. Wij Nederlanders mekkeren nog steeds over gemiste strafschoppen uit 1996. Maatschappelijk gezien ook iemand waar heel veel andere voetballers een voorbeeld aan kunnen nemen.
Gyuri George Vergouw
Auteur
Martijn, helemaal met je eens, een voorbeeld-voetballer en mens. Neemt niet weg dat het bijzonder is dat hij alles kan, behalve strafschoppen nemen. Wat zou daar de achtergrond van zijn? Daarover later meer.

vriendelijke groet,

Gyuri
Maikel
Helemaal eens met Martijn en Gyuri! Deze man krijgt echt in de hele wereld respect en waardering voor zijn prestaties zowel als sportman en als mens.
Wat toch buitengewoon bijzonder is dat Seedorf al jaren week in week uit op het hoogste voetbal niveau in Europa een basisplaats heeft en in eigen land niet eens wordt geselecteerd voor het nationale team. Jammer dat ook de pers net als deze inzender oog hebben voor die paar missers en geen lobby starten om de man in het nationale elftal terug te krijgen waar de beste voetballers van het land behoren te spelen.  Misschien dat we nog kunnen onderzoeken wat hij nog meer moet bewijzen om in het nationale elftal te komen.


Met vriendelijke groet,


Maikel
CharlZ
Inderdaad, een aantal gemiste stafschoppen waar de niets presterende critici nog steeds van wakker liggen! Gezien de staat van dienst van dit fenomeen wijst het alleen maar op misplaatste arrogantie!
Geen enkele nederlandse speler kan momenteel zijn niveau en behaalde prijzen evenaren! Geen wonder ook dat het nederlands team de laatste jaren niet verder komt. Misschien als er weer een top team staat kan men Clarence in het team plaatsen.
Hij is immers een TOP speler bij AC MILAN

CharlZ
Giacomo Megale
Seedorf is een arrogant, daarom speelt hij niet voor Oranje!
Jack
Altijd dezelfde argumenten van de Seedorf liefhebbers. Het feit dat hij zoveel prijzen heeft gewonnen (nuance; het team heeft gewonnen, zijn bijdrage bij alle cupwinsten is beperkt). Seedorf is een prima voetballer, maar wel een dienende speler en hij weet altijd de juiste club te kiezen. Hij is zelden beslissend, is ook geen topper maar zeker nuttig. Echter zijn eigenwijsheid zit hem in de weg, hij was op z'n twintigste al volwassen en gedraagt zich er ook naar. Betweters, tja daar houden we niet zo van..
Gyuri George Vergouw
Auteur
Ach, Suarez kan er inmiddels ook wel wat van. Wellicht een tip: de keepers in het buitenland trainen wat gerichter op het stoppen van penalty's dan de Nederlandse; je kan niet verwachten dat ze er op Europees niveau allemaal direct mee instemmen dat als een Nederlandse speler een aanloopt neemt, ze voor de bal geschoten is al de verkeerde hoek induiken
rishi
seedorf de beste nederlandse speler die er is en die ook de meeste  prijzen won hij is arogant ja maar het is wel de leeuw van oranje en een speler wara veel speler en jong talent tegen op kijkt ik zeg nog altijd seedorf hoort in oranje heelaas is dat niet zo maar ja nederlanders zijn ook arogant dat is nou een maal zo zo is onze cultuur nou eenmaal
Ridder Clarence: Kampioen binnen en buiten het veld « sportnl
[...] populariteitspoll nooit winnen. Misschien komt het door zijn vermeende arrogante houding, of door gemiste strafschoppen in het verleden, waardoor hij het mikpunt werd van spot. Het lintje betekende dan ook veel voor [...]
Bana
Damn.. Nog steeds over pingels praten..
Neem eens iets "recents"..

Zoals Robben die tegen Spanje vergat te scoren, want dan waren we WERELDKAMPIOEN geworden..

Kraait geen haan meer naar zo te zien
Gyuri George Vergouw
Auteur
Beste Bana, het praten over strafschoppen blijft belangrijk zolang Nederlandse spelers ze blijven missen. En deze site richt zich vooral op de pingel...duss.....De missers van Seedorf zijn inderdaad al lang geleden, zijn ook weggezakt in de site, maar je hebt ze toch gevonden. Blijkbaar was je er toch wel iets nieuwsgierig naar, want artikelen zijn al uit 2009, en wellicht zelfs al jaren eerder geschreven op de oude site. Wel mee eens, Seedorf heeft veel gepresteerd sindsdien en mag zeker niet alleen op strafschoppen worden afgerekend. Een van de beste spelers die Nederland ooit heeft voorgebracht en zelfs wat onderschat. Maar wellicht onderschatte hij de strafschop zelf ook wat, hgrt., Gyuri
The continuing story of Seedorf missing penalty’s
[...] http://www.strafschop.nl/professor-penalty/alle-missers-van-clarence-seedorf/ if (typeof(et_ord)=='undefined') et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000); if (typeof(et_tile)=='undefined') et_tile=1; document.write(''); [...]
René
Zet in zo'n artikel er op zijn minst ook bij hoeveel hij er wel heeft gemaakt...
Gyuri George Vergouw
Auteur
Rene, je hebt gelijk, dat was wel zo netjes geweest. Er is mij een gescoorde penalty bekend, in het seizoen 2012-2013 in Brazilië scoorde hij de 3-2 voor Botafogo uit een strafschop. Dat is de mij enig bekende strafschop die hij heeft gescoord...