De Nederlander communiceert graag en veel, vooral op donderdag. Face-to-face gesprekken zijn daarbij het favoriete middel, gevolgd door de mobiele en vaste telefoon, en instant messaging.
Om het communicatiegedrag en het gebruik van technologische middelen bij persoonlijk contact nader te bekijken werd, in samenwerking met City University in Londen, het onderzoek ‘Super Connected Species’ uitgevoerd. Doel van dit onder-zoek was om te achterhalen op welke momenten men contact maakt, welke onderwerpen aan de orde komen en welke middelen worden gebruikt om te communiceren. Het onderzoek werd in diverse landen gehouden, waaronder Nederland.
Uit de onderzoeken komt naar voren dat de Nederlander graag en veel communiceert, vooral op donderdag. Op deze dag hebben we gemiddeld 14 communicatiemomenten. Mogelijk is de Nederlander op donderdag druk bezig met het maken van plannen voor het weekend. Zondag lijkt vooral een ‘rustdag’ te zijn; dit is met 8 communicatiemomenten de minst populaire dag om te communiceren.
Met name in de vroege ochtend is persoonlijk (face-to-face) contact favoriet. Tussen 17.00 en 18.00 uur is er een piektijd voor communicatie.
Jongeren blijken vooral persoonlijk te communiceren. Moderne middelen zoals MSN Messenger en SMS zijn bij hen veruit favoriet. Ook videochatten via de messen-ger wordt al door meer dan 50 procent van de jongeren gebruikt. Een handgeschreven notitie is het minst populair bij deze groep.
De volwassen Nederlander heeft gemiddeld 87 persoonlijke contactmomenten in een week heeft, waarvan ruim 46 procent sociaal gericht is. 40 procent van de communicatie is vooral praktisch of wordt gebruikt voor informatie-uitwisseling.
(bron: Marketing online)
Deel uw ervaringen op ManagementSite
Wij zijn altijd op zoek naar ervaringen uit de praktijk, wat werkt wel, wat niet.
SCHRIJF MEE, word een pro! >>