Wat managers kunnen leren van dolfijnen

Columns

Gareth Morgan heeft laten zien dat metaforen een krachtig instrument zijn om organisaties beter te begrijpen. "Hierdoor ontstaat een beter inzicht in het complexe, vaak onzichtbare en soms schijnbaar paradoxale gedrag van organisaties. Dit leidt er vervolgens toe dat organisaties kunnen worden ontworpen en geleid op een wijze die vooraf ondenkbaar werd geacht."

Een aantal jaren geleden hebben wij de metafoor van de dolfijn gebruikt, tijdens een conferentie in het Dolfinarium. Dat was bijzonder leerzaam. We ontdekten om te beginnen dat we als manager of adviseur nogal wat kunnen leren van de manier waarop dolfijnen problemen te lijf gaan. Dolfijnen zijn bijzonder nieuwsgierige dieren, gek op verandering. De aard van dolfijnen is ‘spel’.

Dolfijnen leven, net als wij, in een complexe wereld m...

rolf van der lans
de enige metafoor die hier op zijn plaats is is dat mensen in een gevangenis heel anders reageren dan in vrijheid en dat managers in de spiegel moeten kijken en zich kunnen afvragen, ben ik een gevangenisbewaarder of..
een metafoor voor dolfijnentrainers en dierentuineigenaren zal ik maar weglaten ;)
wil je weten hoe dolfijnen echt zijn..bewonder ze dan in hun eigen omgeving..
https://www.facebook.com/wild.dolphins.eu
Joske Diesfeldt
Lid sinds 2019
Metaforen zijn "normaal gesproken" een sterk middel voor verandering, motivatie en beinvloeding. Het vraagt wel bepaalde voorwaarden en regels in acht te nemen om metaforen in te zetten. Interessant is de opmerking dat "een metafoor niet de werkelijkheid is": een manier om je metafoor zijn werk NIET te laten doen...
Voor meer informatie:
http://aoopartners.be/nl/nieuws.html
Managers kunnen dit leren: je kunt een dolfijn sturen en kunstjes laten doen als je ze genoeg visjes geeft, maar het is en blijft een dolfijn.

Een dolfijn moet niet alleen genoeg visjes eten, maar ook vrij kunnen zwemmen, wil hij gelukkig blijven. Ongelukkige dolfijnen doen misschien nog wel hun kunstje, maar ze worden ziek en lusteloos en zullen uiteindelijk dood gaan of proberen te ontsnappen.

Veel menselijke dolfijnen hebben sterk het idee dat hun manager/trainer zelf veel meer visjes eet dan zij, terwijl zij degenen zijn die het eigenlijke werk doen in de grote dolfijnenshow.

Meer over Leidinggeven