Hoeveel eigenaarschap kunnen professionals aan?

Cover stories

Schoongewoon is een uniek schoonmaakbedrijf: alle medewerkers zijn georganiseerd in lokale coöperaties en iedereen is volledig eigenaar van de onderneming. Schoongewoon kiest een andere koers in een zeer agressieve concurrerende branche waar de professionals in de uitvoering meestal weinig tot niets in te brengen hebben. Hoe werkt dat? Een bijzonder verhaal over een grensverleggende casus met een vijftal lessen uit de praktijk.

Wat betekent het als letterlijk alle professionals verregaande invloed kunnen hebben op de besluitvorming, de winstverdeling en inrichting van de dagelijkse samenwerking? Wat vraagt het van deze professionals die hier meestal nog totaal geen ervaring mee hebben? En waarom zou je deze organisatievorm eigenlijk kiezen?

Thijs Spaargaren geeft in deze Tjipcast op zeer h...

Paul van Scherpenseel
interessant verhaal, daarom direct Schoongewoon gegoogled, lees ik dat de Schoongewoon coöperatie in Zeist vorige week failliet is verklaard. Wat zegt dat over hun strategie? 't lijkt me geen keiharde vechterswereld, want een concurrent MAS dienstverleners is niet de goedkoopste maar timmert wel goed aan de weg met hun aansprekende boodschap.

Meer over Ondernemerschap