Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Bij deze een vraag aan de lezers van dit artikel. Zijnde werkzaam binnen een bedrijf waar men, alsook
lid van de OR, met de Gung Ho methodiek een drastische verandering teweeg wenst te brengen, ben ik op zoek naar bedrijven en/of personen die middels genoemde methodiek werken of reeds gewerkt hebben. Met name
de problemen waarop men stuitte en de kritische noot zijn de zaken waarnaar ik zoekende ben. Ik ben dankbaar voor elke reactie.

Het is vooral de schrijfstijl die me het gevoel gaf, dat ik er wat mee wilde. Managementboeken die vol schema’s en tabellen staan beginnen me te vervelen. Het dicht bij de mens, zijn kwaliteiten en zijn beperkingen staan en “mijn” mensen te motiveren in hun werk en er voorall veel plezier aan te beleven. Dat spreekt me aan. En dan mag die term Gung Ho er wel bij gezet worden. Bij dat woord voel ik niets, maar dat hoeft ook niet, denk ik. De beeldspraak ‘Geest van de eekhoorn’, ‘Wijze van de bever’ en ‘Gave van de gans’ wil ik gaan uitwerken. Ja, ik kan daar iets mee.
Ik ben benieuwd naar anderen met hun ervaringen met het boek.

Ik zou het geweldig vinden als iedereen in de organisatie waar ik werk dit gevoel wil delen. Net als Peggy Sinclair ben ik bezig met posters, welke tot nieuwsgierigheid leiden en zelfs af en toe collega’s er toe brengt om toelichting vragen. We zijn nog maar net begonnen maar naar mijn gevoel wel op de goede weg. Gung Ho! worden is iets moois maar zeker niet eenvoudig want je zult een hoop oude gewoontes moeten gaan ombuigen naar nieuwe. Succes voor een ieder die het ook gaat doen.

Gung Ho!

x
x