CV-fraude

Columns

Wanneer je zuinig op je klanten bent, zorg je dat je het beste personeel aanneemt en houdt. Dat begrijpt ieder managementteam. En toch gaat het zo nu en dan heel erg fout.

De afgelopen weken werden we opgeschrikt met berichten over werknemers die bij hun sollicitatie hele of halve onwaarheden hadden verteld. Een Nederlandse arts bleek in Duitsland al eens fouten gemaakt te hebben en vergat zijn nieuwe werkgever in Emmen daarover in te lichten en een Nijmeegse schouwburgdirecteur verzon een prachtig CV bij elkaar.

Nadat er in Emmen opvallend veel patiënten overleden en pas op het moment dat er in Nijmegen een arbeidsconflict ontstond werden de betreffende CV’s (door de pers!) onderzocht en kwamen de werkelijke feiten eindelijk op tafel. Beide werkgevers wisten van niets en moesten toegeven...Jos Steynebrugh
Het voormalig Gemeentelijk Adminsitratie Kantoor (GAK) stuurde me decennia een lijstje van mijn arbeidsverleden, aangevuld met saillante details.

Wel met de vraag of ik het wilde controleren en indien nodig er iets aan veranderen, maar alla (ik hoop dat ik dit laatste goed spel)

Zou dit voor 100% uit belastinggelden betaalde Kafkaiaanse instituut niet in staat zijn een CV met "Rijkskeurmerk" te produceren?

Jos Steynebrugh
Marketing & Innovatie Consulent
www.changeenhancement.nl

Meer over Hufters op de werkvloer