ABN AMRO: wie heeft de teugels in handen?

Columns

De toekomst kun je niet voorzien - wel mogelijk maken. ABN AMRO zit in de klem. Gaat ABN AMRO roemrijk op in een buitenlandse bank? Of herrijst zij uit de as en blijft haar Nederlandse kern behouden? Wie heeft de teugels in handen?

Pleidooi voor zelfsturing
Bij professionals in de klem is het gewoon: de inzet is zelfsturing. Wat zijn kwaliteiten, passies, waar ligt je hart. Want daar zijn mensen in crisis vaak van afgedreven. Ga uit van je kracht en ga staan voor jezelf.

Jim Collins onderzoek toont aan dat het voor succesvolle bedrijven niet anders is. ABN AMRO moet dus zelf de teugels in handen nemen. Vechten voor het (Nederlandse) hart van de onderneming. Een opmerkelijk toeval is dat het personeel deze “derde weg” - terwijl ik aan het schrijven ben- heeft aangekaart.

Slachtoffers en red...


ed van delft
Lid sinds 2019
Een bank heeft naast geld feitelijk maar een belangrijke asset en dat is vertrouwen. Vanuit dat gegenereerde vertrouwen onstaat een geldstroom die de groei mogelijk maakt.
Op dit moment zie ik in tegenstelling tot de berichten vanuit ABN/Amro zelf, tientallen kenissen overstappen op andere bankinstellingen. Het lijkt me dus dat ABN/AMRO niet alleen snel "iets" moet doen maar daarbij ook communicatief weer vertrouwen weet door te geven aan hun huidige clientele. Dat doe je niet door de huidige houding. Het lijkt erop dat de directie een heel destructieve agenda voor ogen heeft of te weinig inzicht in sociologische aspecten die een heel belangrijk onderdeel van de economie uitmaken.

Meer over Leiderschap