Meer vrouwen aan de top is geen slecht idee want vrouwen zijn betere managers dan mannen. Vrouwen scoren beter op bijna alle factoren, maar mannen blijken zich meer te focussen op de hoofdlijn. Zo blijken vrouwen meer strategisch te handelen, risico’s te nemen, innovaties door te voeren en hebben betere sociale vaardigheden dan mannen. Bovendien blijken vrouwelijke managers emotioneel even stabiel als mannen.

Vrouwen zijn ambitieus, gewaagd, kleurrijk en fantasievol. Zij hebben meer vertrouwen, zijn meer competitief, hebben meer visie en een sterkere aanwezigheid.

Mannelijke managers blijken meer taakgericht en hebben een grotere focus op financiën. Zij voelen zich meer op hun gemak met vaststaande structuren en processen. Mannen geloven dat geld het belangrijkste is. Hun motieven en voorkeuren in het leven draaien om omzet, budget en winst. Zowel op het werk als thuis zijn ze gedreven door financiële mogelijkheden.

Lees ook:

Androgeen leiderschap: als Pasen en Carnaval op één dag vallen

Vrouwelijke leidinggevenden moeten harder knokken
Zowel mannen als vrouwen hebben een negatief stereotypebeeld van vrouwelijke leidinggevenden. En vallen vrouwen eens niet binnen dat beeld van aardig, verzorgend en democratisch, dan nog worden ze over het algemeen als minder populair en geschikt beschouwd. Vrouwelijke leidinggevenden moeten dus nog altijd harder knokken om net zoveel respect te krijgen als mannelijke leidinggevenden.

33 procent van de werknemers heeft het liefst een mannelijke baas, een beeld dat vaak pas verandert als iemand onder een vrouw komt te werken. 13 procent prefereert een vrouw; dat zijn vooral werknemers onder de 30 jaar. Die hebben waarschijnlijk al goede ervaringen met een vrouwelijke baas. Overigens maakt het 54 procent niet uit of ze een man of een vrouw als baas hebben.

Vrouw heeft ander beeld van succes
Vrouwen hebben een ander idee van succes dan geld en status. Vrouwen verdienen minder en hebben lagere posities, maar ze zijn gemiddeld wel meer tevreden met hun werk. Economen noemen dat de sekseparadox. Maar status is niet hetzelfde als geluk. Als een man veel collega’s boven zich heeft is hij ontevreden, maar als hij zelf de hoogste pief is, moet hij weer heel hard werken.

Meer over vrouwen op JONGEBAZEN

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (bron: Management Team)

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

[…] Waarom vrouwen betere managers zijn. ManagementSite, mei 2008. AKPC_IDS += "13223,"; Adverteer bij dit bericht › Uw waardering: […]

Ik ben bezig met een onderzoek naar het verschil tussen mannen en vrouwen in managementfuncties. Ik ben erg benieuwd naar de bron van dit onderzoek.

@ Roxanne Zie: “Vrouwen zijn betere managers” – MT.nl – iMood
development.imoodcompany.nl › Home › Management Team
“Vrouwen zijn ambitieus, gewaagd, kleurrijk en fantasievol. Zij hebben meer vertrouwen, zijn meer competitief, hebben meer visie en een sterkere aanwezigheid …

Redactie M’Site

x
x