Channels

Het in dienst hebben van vrouwelijke managers is noodzakelijk om een succesvol bedrijf te hebben. Een organisatie is namelijk het meest gebaat bij een goede mix tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten. In de praktijk zijn het echter nog vooral de mannen die topfuncties bekleden.

Vrouwelijke input is hard nodig, omdat zij vaak zaken van een andere kant bekijken. De creativiteit binnen een bedrijf zal een boost krijgen door een combinatie van mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten.

Vrouwen zijn zelfs een bedrijfseconomische noodzaak. Er moet parttime werken mogelijk worden gemaakt, waardoor de uitstroom beperkt wordt. Desondanks zijn er bij de 100 grootste bedrijven in Nederland minder dan 5% vrouwen in de leiding. Nederland kan hierdoor gemeten worden aan Pakistan. In een land als Turkije lopen veel meer vrouwelijke managers rond dan in Nederland. In Nederland wordt nog te vaak gedacht dat vrouwen voor de kinderen zorgen. Bovendien worden veel vrouwen afgeschrikt door het masculiene karakter van de top.

Bron: MD WEEKLY

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x