Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Lijkt me wel iets voor het meldpunt discriminatie. Vooroordelen verpakt in een pseudo-wetenschappelijk jasje.

Show me the average manager i will show you the truth…

Werkelijk? Een pleidooi voor leeftijdsdiscriminatie? Grijpen we nu weer naar een makkelijk kenmerk om een complex situatie te reduceren tot een cijfertje? Als vitaliteit van je managers een probleem is, dan reduceer je dat niet met een arbritraire leeftijdsgrens. Dan zou je er beter aan doen vitaliteit in je organisatie te gaan meten en bevorderen.

Waarschijnlijk gaat het om de tijd dat iemand dezelfde functie uitoefent en niet om leeftijd. Geldt voor alle werkenden, dus ook voor managers.

Volgens mij kampt iedere levensgroep met problemen. Misschien vermindert de flexibiliteit van ouderen maar dat maakt dat ze niet achter elke modegril aanlopen. Misschien is hun vitaliteit minder dan vroeger maar ze hoeven niet voor kinderen te zorgen, ze kampen minder met scheidingen en zijn minder met hun egootjes bezig. Het lijkt mij goed om meer te pleiten voor diversiteit ipv leeftijdsgroepen af te serveren.

Wat een lariekoek! Volgens mij worden hier oorzaak en gevolg flink door mekaar gehaald.

Dank voor al jullie reacties. Maar ik heb de indruk dat men bij Witteveen+Bos niet over een nacht ijs is gegaan. Het zou de discussie goed doen, als zij ook met een reactie komen op dit artikel. De verschillende onderzoeken zijn natuurlijk gebaseerd op gemiddelden. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Onze huidige bondscoach van het Nederlands elftal is bijna 70, maar heeft ook nog de vitaliteit van een ‘jonge hond!’

Ik zou zeggen:
Stel een KWALITEITS-norm in voor managers!

Toon alle 8 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of