Het valt niet mee, dat Nieuwe Werken

Columns

Het gedonder met oppas en crèche meer dan zat zit ik ‘s middags monter achter de laptop. Aangezien de logeerkamer, die achter de garage ligt, niet bereikbaar is voor mijn mobiel netwerkje heb ik vorige week moeizaam een kabel lopen trekken onder de vloer door. Stekkertjes aan de kabels geprutst en een bureautje neergezet. Het valt niet mee, dat Nieuwe Werken. Je moet eerst je huis opnieuw inrichten.

Ik zit net als er een oorverdovend gekrijs uit de babyfoon komt. Hessel is wakker. Zuchtend slof ik naar boven en begin opgewekt met de verschoning van de luier. Dan moet Hessel maar wat spelen als ik werk.

Net beneden aangekomen gaat de bel. Door het glas in de voordeur lacht de moeder van Maarten mij hartelijk toe: er is geen ontkomen meer aan en ik doe open.

“Ach gut, ik moet even snel naar ...

G Vlas
Ach, je kan met alles de spot drijven en de lachers op je hand.

Nieuwe werken houdt wel in dat je:
- de randvoorwaarden moet scheppen - zelf en met je werkgever
- de discipline in je gedrag en verantwoordelijkheden in focus houden

Randvoorwaarden in dit artikel zijn - je infrastructuur en de rust in je werkomgeving. Het nieuwe werken is niet uitgevonden om werk en kinderoppas etc. te combineren maar om flexibiliteit en efficiency te verhogen. De zakelijke doelstellingen van de werkgever in productie blijven hetzelfde.

verder grappig en natuurlijk zijn een aantal zaken herkenbaar

Gijs

Meer over Het Nieuwe Werken