Trauma als voedingsbodem voor leiderschap en succes

Columns

Op het eerste gezicht hebben trauma, leiderschap en zakelijke prestaties niet zoveel met elkaar te maken.

Trauma hoort in de psychiatrie of op de voorpagina van de krant, leiderschap is iets wat je doet in je organisatie en daar volg je leiderschapscursussen of persoonlijke ontwikkelingstrajecten voor. En prestaties: dat is toch vooral waar je goed in bent, wat je doet en wat je bereikt door ambities en hard werk?

Onze ervaring is anders: veel ondernemers, directeuren en zakelijke high performers zijn innerlijk niet vrij, functioneren sub-optimaal en ervaren hardnekkige blokkades op het persoonlijke vlak. Bij veruit de meesten zien wij dat dit te maken heeft met de sporen van trauma, gebrokenheid en destructieve patronen die naar voren komen in hun persoonlijke leven maar ook in hun werk. Het is alleen iets waar ze zelf nooit aan hadden gedacht, want ze konden zich niet 1-2-3 herkennen in het stereotype plaatje van de oorlogsveteraan, de bootvluchteling of de overlever van seksueel geweld. En dat zijn toch de echte trauma’s?

Dat dit echte trauma’s zijn zou ik niet graag ontkennen, maar ‘trauma’ is een heel breed begrip voor een voor de mensheid zeer belangrijk fenomeen dat niet alleen te relateren valt aan je gezondheid en je levenskwaliteit, maar ook van grote invloed kan zijn op je prestaties, je leiderschap en je ondernemerschap.

Waarom is het zo belangrijk om dit punt te maken?

  1. Omdat onverwerkt of onopgelost trauma zich altijd voortplant! Het staat niet stil, als een statisch gegeven, maar sijpelt door tot in alle belangrijke levensgebieden en heeft zo ook een beperkend effect op je zakelijke avonturen, je beslissingen en de relaties die je onderhoudt met je klanten en je mensen.
  2. Omdat trauma mensen niet alleen kan onthechten maar ook op een onvergelijkbare en unieke wijze kan verbinden met zichzelf en de kracht van hun diepste zelf. Leiders en ondernemers die hun trauma’s overkomen, zijn bronnen van wijsheid, sensitiviteit en innerlijke kracht die een enorme uitstraling hebben op hun mensen, hun organisatie en hun markt. De wereld heeft veel van zulke leiders nodig.

Kun jij jezelf identificeren met emotionele littekens, traumasporen of persoonlijke worstelingen die interfereren met je innerlijke ontwikkeling, je leiderschap en je zakelijke resultaten?

Dan maak ik je graag bewust van 3 concrete sleutels, die het verschil maken wanneer je trauma tot voedingsbodem van groei en succes wilt maken:

  1. Het is nodig om uit de greep van de psychiatrische associaties te stappen: trauma als fenomeen raakt de mensheid als geheel (individueel, collectief, intergenerationeel), kan grote krachten in mensen losmaken (slachtoffer en succes sluiten elkaar niet uit) en raakt ondanks de vanzelfsprekende nadruk op persoonlijke aspecten ook talloze processen in bedrijf en boardroom.
  2. Worstelingen die als gevolg van traumasporen ontstaan tonen ons onze schaduw en maken ons eerlijk. Juist in onze schaduw ligt onze grootste ontwikkelingspotentie. Geen struisvogelpolitiek dus.
  3. Een integrale aanpak is onmisbaar: persoonlijk en zakelijk leiderschap, geestelijk en tastbaar, performance en verinnerlijking dienen allemaal een plaats te hebben voor real-life resultaten. Essentieel is dat een veranderingsproces voldoende diepgang (het diepe brein trekt zich weinig van rationaliteit aan), consistency (zonder follow-up veel terugval) en betrokkenheid van naasten plaatsvindt (transfer van resultaten, inzichten en processen).

Vergis je tenslotte niet: meestal komen onopgeloste traumasporen in een mensenleven naar boven wanneer er een bepaalde mate van innerlijke ontwikkeling is bereikt en het ‘tijd is’.

Meer over Emotie management