Channels

‘Niets mooier dan mensen die durven te dromen. Zo hebben we de wereldzeeën durven bevaren en zijn we zelfs op de maan beland. Zonder dromen zou het bijzondere altijd een utopie blijven.’ Dit stond vandaag in een column in onze krant. Herken je dat? Dat je af en toe wegmijmert en allerlei mooie plaatjes hebt van hoe het zou kunnen zijn?

Het probleem is vaak dat dromen zo groot zijn, dat je er helemaal niet aan begint om ze te realiseren. Het vraagt vaak veel werk, met ogenschijnlijk grote stappen en soms grote beslissingen. En in de drukte van alledag wordt je al moe van de gedachte dat je ook nog eens tijd en energie vrij moet maken om deze dromen waar te maken. Dromen, waarschijnlijk toch weer de categorie ‘te mooi om waar te zijn’.

Je loopt zo het risico dat je helemaal niet meer kijkt naar wat je blij maakt, wat je successen zijn, waar je voldoening uit haalt. Doordat je onbewust de hoop opgeeft op het waarmaken van je dromen, blijf je hangen in een dagelijkse sleur die misschien niet echt naar is, maar waar je ook niet echt gelukkig van wordt. Je laat je leven meer en meer in middelmatigheid aan je voorbij gaan.

Als je dit herkent wil ik je heel graag WAKKER SCHUDDEN! Het is tijd om op te staan en (weer) succes, plezier en voldoening in je leven te ervaren. NIET door grootse en meeslepende zaken op te willen pakken, want dan ga je het toch niet doen;-). Maar door een heel eenvoudige stap, die je meteen kunt zetten en die je de mooie kanten van jouw leven laat zien.

Lees ook:

Waarom moet ik verlangen naar het weekend?

Iedereen heeft dagelijks successen in zijn leven, ook jij. Het gaat erom dat je erop gaat letten, dat je ze gaat zien en dat je ze als succes ervaart. Immers, alles wat je aandacht geeft groeit. Als je niets ziet, kijk dan naar kleinere dingen. Als je dan nog niets ziet, kijk nog kleiner! Ingewikkelder is het niet. Een succes is bijvoorbeeld dat je de juiste toon vond in die lastige mail, dat je 5 minuten voor jezelf nam voordat je een overleg in ging of omdat je even echt aandacht had voor je collega.

Lastig?

Dagelijks succes, plezier en voldoening ervaren wordt makkelijk en concreet door het bijhouden van een succesdagboek. Door hier per dag slechts 5 minuten aandacht aan te besteden groeien jouw successen en worden je plezier en voldoening vanzelf groter. Zo doe je dat:

  1. Bepaal op welk vast moment van de dag jij je succesdagboek bijwerkt. Meteen na het opstaan, tijdens het ontbijt of de lunch, ’s avonds direct nadat de kinderen op bed liggen of als je net in bed ligt. Je ziet hoe concreet dit is, dat is belangrijk! 5 minuten per dag is niet veel. Toch zit hier het grootste risico van het niet doen.
  2. Neem een uurtje voor jezelf, ga naar de winkel en zoek een mooi schrijfboekje uit. Eentje waar je blij van wordt en dat het waard is om jouw successen in te vermelden.
  3. Schrijf op de eerste pagina iets liefs aan jezelf. Ja, doe dat nou maar gewoon.
  4. Noteer vervolgens elke dag op het door jouw gekozen moment 3 successen van deze dag. Kun je ze niet bedenken? Denk dus kleiner! Kijk, denk ‘dichtbij’. De successen zijn er, elke dag, voor iedereen! Er zijn er altijd minimaal 3.
  5. Zit je in een dip? Lees terug in je succesdagboek en zie hoeveel moois er in je leven gebeurd!

NOOT: je kunt natuurlijk op dezelfde manier een plezierdagboek, een relaxdagboek of een …dagboek bijhouden.

ArrayKortom: een succesdagboek bijhouden helpt je te focussen op plezier, succes en voldoening. En alles wat je aandacht geeft groeit, dus…. Kom maar op met die dromen en dat succes!

Callista Roelofs is auteur van het management eBook ‘Breek uit de Waan van de Dag’,  gratis aan te vragen op www.waanbrekers.nl.

Kennisbank onderwerpen:

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x