Selecteer niet alleen talent maar ook op intentie

Columns

Waarom werd Michael Jordan een van de succesvolste basketbalspeler terwijl hij niet de meest getalenteerde was? Waarom werd Mia Hamm de beste voetbalster van haar tijd zonder dat ze uitzonderlijk talent had? Waarom lukte het Lou Gerstner om IBM te redden van de ondergang terwijl hij bij aanvang als een sukkel werd gezien? Wat kunnen deze voorbeelden ons leren bij het werven van medewerkers?

De kracht van een intentie

Deze voorbeelden zouden door huidige recruiters niet gezien worden als geschikt voor een baan waar ze uitmuntend in zijn geworden. Ze werden succesvol omdat hun intentie was om succesvol te worden ondanks hun beperkingen. Dat staat in schril contrast hoe er naar het werven van medewerkers wordt gekeken. De focus bij selectie ligt op vaardigheden en ook steeds meer op talenten....

Alex
Mooi Sybren.... Helemaal mee eens, intentie en motivatie geven drive en het vermogen door te zetten, niet op te geven bij tegenslag en om creatief wegen te vinden!

Wat is in jouw beleving het verschil tussen intentie en motivatie?
Sybren van der Schaar
Auteur
Dankjewel voor je interessante vraag.

Volgens diverse bronnen is een intentie altijd bewust en dus opzettelijk. Motivatie bevindt zich meer in het onbewuste gedeelte en daardoor minder bewust te sturen. Een intentie heeft een geestelijke, spirituele of energetische component. Bij het formuleren van een intentie is de hartkwaliteit betrokken. De kracht van motivatie ontwikkelt zich via een kringloop van verlangen en beloning. Een intentie maakt motivatie krachtiger en gerichter.

De dag beginnen met een intentie kun je zien als een opdracht aan je onbewuste. 
S B
Lid sinds 2019
Inspirerend artikel : }
Lid sinds 2019
Wow, wat een prachtig artikel Sybren!
De intentie is het meest krachtige wat er bestaat.
Aldo de Beunje
Ik ben ooit van snoepjesverkoper de IT ingekomen omdat ik entousiast ben. Ik moest en zou dat vak in. De manager die mij aannam heeft het mij later ook gezegd dat dit de reden was.
Ik mocht van mijn hobby mijn werk maken! Intentie en enthousiasme zorgden ervoor dat ik 16 uur per dag met mijn hobby bezig kan zijn en er nog voor betaald worden ook. Win-win lijkt me dat.

Meer over Talent ontwikkeling