Channels

Waarom werd Michael Jordan een van de succesvolste basketbalspeler terwijl hij niet de meest getalenteerde was? Waarom werd Mia Hamm de beste voetbalster van haar tijd zonder dat ze uitzonderlijk talent had? Waarom lukte het Lou Gerstner om IBM te redden van de ondergang terwijl hij bij aanvang als een sukkel werd gezien? Wat kunnen deze voorbeelden ons leren bij het werven van medewerkers?

De kracht van een intentie

Deze voorbeelden zouden door huidige recruiters niet gezien worden als geschikt voor een baan waar ze uitmuntend in zijn geworden. Ze werden succesvol omdat hun intentie was om succesvol te worden ondanks hun beperkingen. Dat staat in schril contrast hoe er naar het werven van medewerkers wordt gekeken. De focus bij selectie ligt op vaardigheden en ook steeds meer op talenten. Bedrijven geven hiermee de boodschap dat je of goed bent of niet. Dat je aanleg hebt of niet. Daarmee zien ze het krachtigste en meest bepalende drijfveer voor succes over het hoofd. Namelijk de intentie. De intentie staat voor de wil om het beste te willen geven voor een bepaald doel.

Een intentie is een bewuste positieve gedachte. Door je intentie ben je je dagelijks bewust welke richting je uit wilt, wat je wilt nastreven en welke keuzes je kunt en wilt maken.

Christopher Reeve leerde na zijn dwarslaesie weer lopen

Daarmee is iemands intentie de krachtigste maar ook de meest onzichtbare voorspeller van succes. Zo zal iemand met de intentie “zorgen voor kwetsbare mensen” een beter zorgverlener worden dan iemand met talent en zorgvaardigheden zonder die intentie. Michael Jordan en Mia Hamm hadden de intentie om de beste te worden ondanks dat ze minder getalenteerd waren. Hun intentie gaf ze de kracht om dagelijks te oefenen. Christopher Reeve had na zijn dwarslaesie de intentie om weer te gaan leren lopen. Dat zorgde voor een wonderbaarlijke prestatie van weer kunnen lopen.

Lou Gerstner werd gezien als een sukkel

Toen Lou Gerstner aantrad als CEO van IBM, een in problemen geraakte techgigant  stagneerde de aandeelprijzen en noemden aandeelhouders hem een sukkel. Een paar jaar daarna was IBM weer toonaangevend. Lou Gertsner had de intentie op IBM succesvol te maken. Hoe kunnen insiders zo vaak naast zitten qua inschatting van toekomstig succes? Waarom levert random mensen aannemen dezelfde resultaten op als een gedegen selectieprocessen?

De voetbalwereld staat bol van mislukte aankopen van spelers die het zouden maken!

Iedereen een baan bij Greyston Bakery

The Greyston Bakery in Yonkers, New York (VS) is een bijzonder bedrijf. De koekjesfabrikant voor onder andere Ben&Jerry’s neemt namelijk iedereen aan die een baan zoekt. Greyston heeft al meer dan 3500 banen gecreëerd, meer dan 65 miljoen aan salarissen uitgekeerd en ruim 19.000 gezinnen verder geholpen. Dat zonder selectie.

Gebrek aan vakmensen kan zo worden opgelost

Als er geselecteerd zou worden op iemands intentie dan zou er geen gebrek aan technici, onderwijzers en verpleegkundigen zijn. We hebben geen gebrek aan vakmensen maar een gebrek aan recruiters en leidinggevenden met visie en lef die dat potentieel weten te vinden! Die mensen durven aannemen die niet aan de standaard functieprofielen voldoen. Die de wil hebben om het beste te geven voor het doel waarvoor ze worden aangenomen.

Wil je door een vakbekwame arts behandeld worden met de intentie om geld te verdienen of wil je een arts die de intentie heeft om je beter te maken? Welke arts zal beter voor je zorgen?

Als je iets 10.000 uur doet, word je een expert

Er wordt voorbij gegaan aan de belangrijkste en meest krachtige drijfveer voor succes en dat is de intentie van iemand. Iemand met de intentie om er een succes van te maken zal succesvol worden ook al heeft deze persoon nog niet de vaardigheden en zijn talent ontwikkeld. Als je iets 10.000 uur doet, word je een expert. Wat zorgt ervoor dat iemand iets 10.000 uur lang wil doen? Dat is de intentie.

Mensen die werken vanuit een intentie zijn aanzienlijk weerbaarder tegen stress!!

Intentie is de motor

Iemands vaardigheden en talenten kun je zien als gereedschap. Iemands Intentie als een energieleverancier. Werken vanuit een intentie zorgt voor focus en volharding om deze gereedschappen te gebruiken en verder te ontwikkelen. Een intentie kun je niet meten maar zul je door gesprekken moeten zien te achterhalen. Dat vergt een goed ontwikkelt intuïtie en onderscheidend vermogen van een recruiter of leidinggevende.

Intentie maakt mensen dynamisch

Als we leren selecteren op intentie dan is het tekort aan onderwijzers, technici en verpleegkundigen zo voorbij. Mensen zijn niet statisch maar dynamisch. Selecteren op talent en vaardigheden maakt mensen statisch. Selecteren op intentie maakt mensen dynamisch.

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi Sybren…. Helemaal mee eens, intentie en motivatie geven drive en het vermogen door te zetten, niet op te geven bij tegenslag en om creatief wegen te vinden!

Wat is in jouw beleving het verschil tussen intentie en motivatie?

Dankjewel voor je interessante vraag.

Volgens diverse bronnen is een intentie altijd bewust en dus opzettelijk. Motivatie bevindt zich meer in het onbewuste gedeelte en daardoor minder bewust te sturen. Een intentie heeft een geestelijke, spirituele of energetische component. Bij het formuleren van een intentie is de hartkwaliteit betrokken. De kracht van motivatie ontwikkelt zich via een kringloop van verlangen en beloning. Een intentie maakt motivatie krachtiger en gerichter.

De dag beginnen met een intentie kun je zien als een opdracht aan je onbewuste. 

Inspirerend artikel : }

Wow, wat een prachtig artikel Sybren!
De intentie is het meest krachtige wat er bestaat.

Ik ben ooit van snoepjesverkoper de IT ingekomen omdat ik entousiast ben. Ik moest en zou dat vak in. De manager die mij aannam heeft het mij later ook gezegd dat dit de reden was.
Ik mocht van mijn hobby mijn werk maken! Intentie en enthousiasme zorgden ervoor dat ik 16 uur per dag met mijn hobby bezig kan zijn en er nog voor betaald worden ook. Win-win lijkt me dat.

Toon alle 5 reacties
x