Presenteren: Minder is meer

Actueel

Bij presenteren is een heldere communicatie en een focus op één boodschap heel belangrijk. Minder is meer! De moeilijkheid is de essentie te bepalen en de juiste snaar te raken. PowerPoint is passé. Vandaag de dag maak je geen indruk meer met gelikte sheets. Minder ervaren sprekers missen hun vertrouwde houvast. Maar besef: je kunt best zonder. Hier een aantal alternatieven en tips.

Mindmappen

De kern van een geslaagde presentatie zonder PowerPoint heet mindmappen. Zet je kernboodschap in het midden en bouw daar de zaken omheen die verder nog een rol spelen. In plaats van een lineair verhaal met sheets die allemaal achter elkaar staan, kun je zo op ieder moment terug naar de kernboodschap. Begin met de kernboodschap, want nu zijn mensen nog wakker. Daar eindig je ook mee. Tussendoor heb j...

rmulder38
Powerpoint is absoluut NIET passé. Een goed verhaal ondersteunen met kernachtige PP-sheet s met afbeeldingen en/of tekst blijft een krachtige combinatie. De kunst is natuurlijk om de goede sheets niet met overdaad te gebruiken.

Meer over Presentatie