Channels

He, wat zeg je nou? Een POP? Bedoel je dat je met poppen gaat spelen? Nee, joh een POP is een Persoonlijk Ontwikkelings Plan. Oh, en wat zet je daar dan in?  Ik weet echt niets. Hoe kan ik nou weten of ik mij persoonlijk kan ontwikkelen en hoe ik dat zou moeten doen?

Je kent het wel, over anderen vertellen wat ze nog niet zo goed doen is een stuk makkelijker dan over jezelf. En toch is mij geadviseerd om voor mijzelf een POP te schrijven. Ik vind afkortingen niet altijd even goed, denk ik dan nog, maar goed, niet kinderachtig gaan worden. Het moet!

‘Keep it simple’, zegt mijn manager dan ook nog, maar mijn hersenen draaien al op volle toeren. Als ik nou een beetje meer of een beetje minder. Maar waarom eigenlijk. Ik wil helemaal niet meer van dat of minder van dat. Ik vind het wel goed zo. Anderen vinden het niet goed genoeg, maar is dat nou mijn probleem. Niet zo zeuren en niet zo piekeren, ergens zal er toch wel iets te verbeteren zijn. Ik ben tenslotte geen superman.

Lees ook:

Haal alles uit je POP-gesprek

Moet ik nou op zoek gaan naar iets verbeteren waarvan anderen denken (zeiden ze het maar) dat ik moet verbeteren? Maar ik weet toch niet wat zij denken. Of moet ik nou iets verzinnen vanuit mijzelf. Ik weet wel dat ik niet zo goed ben in vragen aan anderen of overleggen. Ik doe het liever zelf en zonder hulp. Ik weet wel dat ik gauw iets aanneem en dat die aanname dan ook niet altijd klopt. Ik weet wel dat ik weinig geduld heb en liever iets snel en kort doe dan er lang bij stil te gaan staan. Maar dat is toch ook wel een beetje mijn kracht. Wil ik dat wel verbeteren?

Nou, laat ik maar even aannemen dat ik dat inderdaad wil. Hoe doe ik dat dan. Ik kan wel op papier zetten dat ik vanaf nu geen dingen meer aanneem, eerder om hulp ga vragen en meer geduld ga hebben, maar op papier zetten is niet zo moeilijk. Ik ga het echt niet effe doen. Volgens mij moet iets SMART zijn toch? Je weet wel de M van Meetbaar etc.
Als voorbeeld, zegt mijn manager, kan je neerzetten, ‘ik wil op een specifiek gebied kunnen adviseren’. Nou het was al lastig, maar nu weet ik het helemaal niet meer. Dus?
Hoezo, persoonlijk ontwikkelen? Ik kan dan aan de zijlijn meelopen en de klusjes doen? Nou ja, zo denk ik erover. Misschien denk ik wel dat ik al heel goed ben en is dat nu juist mijn valkuil. Voel ik me soms te groot voor die klusjes?

Ik weet het nog steeds niet en dan denk ik laat maar, maar misschien is dat wel een van mijn verbeterpunten, dat als ik het niet snel weet ik geneigd ben om te zeggen laat maar. Pas geleden zei een collega nog tegen mij dat ik vaak ‘we zien het wel’ zeg. Misschien is dat wel iets wat ik kan verbeteren al zie ik het nog niet.

Kortom, ik moet een POP schrijven.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x