Het kind en het badwater

Dremefa produceert jaarlijks driehonderdduizend kinderzitjes, tweehonderdduizend voor de fiets en nog eens honderdduizend voor in de auto. Daarmee is het Doesburgse bedrijf marktleider in de Benelux en Denemarken. Het Multibob autostoeltje ging in 2005 nog aan de haal met de Publieksprijs voor het ‘babyproduct van het jaar’. Bij Dremefa zit u dus goed. En dat gold tot voor kort ook voor het personeel, want voor een verschuiving van de productie naar goedkope loonlanden voelt de directie niets.
Maar toch zit het personeel van Dremefa er niet meer zo lekker bij als voorheen. Na een reorganisatie is het aantal werknemers onder de vijftig gezakt en dat vond de directie een mooie aanleiding om de ondernemingsraad op te heffen. Formeel is niets in te brengen tegen die handelwijze, daar de Wet o...

Jos Steynebrugh
Wat op mijn netvlies blijft hangen is die hoge eensgezindheid. Dat duidt mogelijk op een reeks traumatische aanvaringen met de directie in het verleden. Mogelijk een voorganger van- of de zittende directeur zelf. Hier maakt de case echter geen melding van. Even sonderen?

Jos Steynebrugh
Change Enhancement, Zoetermeer