Channels

Vergeet al die managementtheorieën maar. Transparantie, synergie, bezieling. Het is allemaal nonsens. Op de werkvloer regeert het (ondergrondse) politieke machtspel. Welke verborgen agenda’s circuleren er? Wie spant met wie samen?
Lees hier hoe ú iedereen een stapje voor blijft.

Office Politics is aan de orde van de (werk)dag. En wie komt er meestal als winnaar uit? Jawel, de dames en heren die het vuilste spel spelen. Bestrijd ze met gelijke wapens. Drie sluwe survivaltips:

  1. Verschaf toegang tot ‘geheime’ informatie.
    Niet door clichématige input te eisen (‘Stuur je mij ook een CC-tje?’), maar door het password van uw concullega’s te kraken. Want u wilt zien wat zij doen én wanneer zij waar en met wie om de tafel zitten.
  2. Houd bepaalde gegevens achter de hand.
    Wees tijdens een meeting over uw vorderingen niet te scheutig met informatie. Vertel alleen het broodnodige en houd de cruciale gegevens voor het moment waarop u – goed getimed – kunt scoren.
  3. Leg zwakheden van uw tegenstrevers bloot.
    Een borrel, etentje of squashpartij doet wonderen om uw tegenstrevers subtiel op de pijnbank te leggen. Hebt u die zwakke plek ontdekt, confronteer hem of haar er dan precies op het juiste moment mee. En… u zult zegevieren!

Rat-413x600Meer weten over sluwe politiek op de werkvloer? Lees de bestseller van Joep Schrijver: ‘ – de kunst van het kronkelen en samenzweren’.

(bron: INSPIRATIENET)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x