Channels

Één van de dingen die ik graag doe is mensen kijken, vanaf een terras in de zomer, in een winkel als ze, net als ik boodschappen doen.

Observeren wat ze doen, hoe ze in het leven staan enz.

Helaas wordt dit steeds moeilijker en wordt het steeds minder leuk om te doen.

Lees ook:

Technostress

Dit alles is de schuld van de zogenaamde “smartphones”

Overal zie je tegenwoordig mensen druk op hun schermpje tikken of driftig met hun vinger over datzelfde schermpje heen en weer schuiven.

Of op de fiets druk “sms-end” zonder daarbij acht te slaan op hun omgeving of om datgene wat er zich rondom hen voltrekt.

ArrayDiep in gedachten verzonken en helemaal in hun eigen wereldje terug getrokken, echte sociale contacten tot een minimum beperkend.

Bij de bushalte, of als ze even niets omhanden hebben dan…… hup dat ding tevoorschijn en maar schuiven en tikken .

Het valt mij op dat sommige personen zo met hun toestel verweven zijn dat het ding bijna operatief van hun oor of hand verwijderd moet worden.

ArrayAlleen maar bezig met “facebook”, “hyves” en weet ik wat allemaar nog meer of “twitterend” of hun leven ervan afhangt terwijl de inhoud van de meeste berichten die er op deze media geplaatst worden net zo veel zinvolle inhoud hebben als de gemiddelde vuilnisbak.

En dit terwijl de algemene ontwikkeling en kennis van de Nederlandse taal van sommige van deze personen tot een minumum gedaald lijkt te zijn, gezien het aantal onnodige schrijffouten dat er in deze volstrekt onzinnige mededelingen, -waar niemand dan ook maar enige interesse in heeft, tenzij de lezer van deze berichten zelf ook tot deze groep personen behoort- te lezen is.

Soms heb ik wel eens medelijden met deze mensen, dat ze door hun gedrag en misplaatste drukdoenerij zoveel missen in het echte leven, en alleen maar druk zijn om zoveel mogelijk “vrienden” te verzamelen via deze “social media” dat ze het echte sociale leven en echte vrienden totaal uit het oog verliezen.

ArrayDe belangrijke sociale vaardigheden hebben helaas plaatsgemaakt voor het “smartphone autisme”

Al dit gedrag heeft mij wel weer iets wijzer gemaakt en weer wat aan mijn algemene kennis toegevoegd.

Ik weet nu waarom deze toestellen “smartphones” genoemd worden.

Ze bevatten blijkbaar meer intelligentie en verstand dan de gemiddelde eigenaar of eigenares van het toestel zelf heeft.

U heeft een gratis lidmaatschap

Upgrade naar een PRO-abonnement voor € 4 per maand of € 30 per jaar en ontvang:

  • onbeperkt toegang tot alle artikelen.
  • geen commerciële emails en geen reclame op de site.
  • de keuze of u wel of geen nieuwsbrief wilt ontvangen
  • het E-book: Negotiating as emotion management t.w.v. €8.00
UPGRADE NAAR PRO-ABONNEMENT >>
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x