Het vinden, ontwikkelen en bijhouden van talent wordt de kerntaak van HR-managers in de toekomst. Globalisering en demografische veranderingen, zoals de vergrijzing en ontgroening van de beroepsbevolking zullen ervoor zorgen dat de ‘war on talent’ tussen bedrijven aangescherpt wordt.

In het verleden hing het succes van een bedrijf vooral af van het aantal klanten, in de toekomst zal het steeds meer af hangen van het vermogen om gekwalificeerde werknemers aan te trekken. De rol van HRM wordt hierdoor van steeds groter strategisch belang.

Sterker nog: HR wordt een van de sterkste factoren voor de groei en productiviteit van een bedrijf. De rol van HRM zal daardoor verschuiven van korte termijn vacaturevervulling tot lange termijn strategische talentplanning. HR-managers plannen tegenwoordig nog maar 1,1 jaar vooruit en dat ruim tweederde van de bedrijven helemaal niet voorbereid is op het verdwijnen van belangrijke kennis vanwege pensionering van medewerkers.

Lees ook:

Wat managers willen (van HR-professionals)

Creëer een inspirerende werkomgeving
Aan HR de taak om er ook voor te zorgen dat de overmatige aandacht voor financiële waarden en doelstellingen wordt ingedamd en de focus komt te liggen op het creëren van een inspirerende werkomgeving waarin talenten het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarbij moet worden geïnvesteerd in zaken als teamwork en netwerken, een aantrekkelijke bedrijfs-‘lifestyle’ die door de leidinggevende wordt uitgedragen, een inspirerende fysieke werkomgeving en een sterke interne cultuur.

Gerelateerd artikel:
Copy-paste in strategisch personeelsmanagement
Daina Konter, Mathilde de Boer en Ludwig Hoeksema

Hoe kan de HR-functie daadwerkelijk bijdragen aan de concurrentiekracht van de organisatie!? Drie organisaties, die van elkaar verschillen qua markten, producten/diensten en hun concurrentiestrategie, worden met elkaar vergeleken

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (bron: Kluwer Management)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x