Negen waarheden rond bouwen supply chain

Actueel

Zoekt u naar manieren om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren? Of wilt u uw productiviteit vergroten? Hier zijn negen tips die u helpen bij het herontwerpen en optimaliseren van voor warehousing, transport, value-added operations.

  1. Het uitlijnen van een global supply chain gebeurt door middel van een focus naar buiten. Het bouwen van vraaggestuurde netwerken en het verminderen van te late vraag zijn vitaal.
  2. Processen veranderen. En doordat bedrijven volwassener worden, moeten ze ook oude processen terzijde kunnen schuiven en nieuwe processen accepteren om daarmee een effectieve supply chain te bouwen.
  3. Een organisatie moet worden opgebouwd. Bedrijven moeten daarom intern verantwoordelijkheid nemen voor training en opleiding.
  4. Ontwerp en pas supply chains aan. Bedrijven moeten zich realiseren dat een supply chain niet één entiteit is. Er zijn verschillende supply chains en er moet bij een bedrijf een actief ontwerp-en-aanpas-strategie voorhanden zijn.
  5. Het definiëren van een proces vereist flexibiliteit. Een bedrijf moet in staat zijn om flexibel te reageren op een veranderende vraag.
  6. Netwerken zijn essentieel. Systemen en processen zijn nodig om vraag-, ontwerp en aanbod-netwerken te ondersteunen.
  7. Opgestelde voorwaarden / kaders is de lijm. De vastgelegde voorwaarden zijn essentieel om alle partijen op een lijn te krijgen.
  8. Het hele bedrijf moet eraan meewerken. Alles tezamen vereist dit een herinrichting van de front-office (sales en marketing) processen om te veranderen van marketing gericht naar marktgedreven werken.
  9. De supply chain is afhankelijk van initiatieven op het vlak van innovatie en groei. Duurzame groei kan niet plaatsvinden zonder innovatie in vraag en aanbod-processen vast te leggen.

Gerelateerd artikel:
Een strategie voor de supply chain

Kiezen tussen snelheid of kosten?
door: Walther Ploos van Amstel
Logistiek is een kritieke succesfactor. Iedereen kent uitverkochte producten, overtollige voorraden en de hele dag wachten op de verwarmingsmonteur. Producten worden steeds meer een dienst. Hoe voorkom je overvolle magazijnen, onnodige afprijzingen, uit de pan rijzende transportkosten en bovenal klanten die uw onderneming de rug toekeren. Deze bijdrage helpt u om de juiste 'supply chain' te organiseren.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (bron: LOGISTIEK.NL)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Meer over Logistiek & Supply chain management