Channels

Ondernemingen die zelfs de moeite nemen uit te werken wat talentmanagement daadwerkelijk inhoudt, worden vaak beloond met hogere winstcijfers. Talentmanagement wordt in de meeste bedrijven slecht gedefinieerd en slecht uitgevoerd.

De praktijk op het gebied van talentmanagement en de essentie van human resources management, verschillen nogal van bedrijf tot bedrijf. Bij sommige ondernemingen worden specialisten op het gebied van HR gezien als voorvechters van het personeel, terwijl dit bij andere een zeer verontwikkeld stelsel van administratieve functies inhoudt – met specialisten op het terrein van werving, betaling, ontwikkeling, prestatiemanagement en industriële relaties. Bij weer andere bedrijven functioneren ze als adviseurs voor afdelingchefs.

Strategische partners & organisatiecultuur
Er zijn bedrijven die hun personeelsfunctionarissen behandelen als strategische business partners. Deze functie heeft tot doel de bedrijfsstrategie en personeel op één lijn te krijgen, om zo goede bedrijfsresultaten te behalen. Dit houdt niet simpelweg in dat een bedrijfsstrategie wordt uitgevoerd door middel van talentmanagement – het houdt een complexere vorm van geïntegreerde bedrijfsvoering in. Om een paar vaktermen te gebruiken: het gaat om het creëren van een harmonieuze werkwijze op het gebied van werving, beloning en ontwikkeling, zowel intern als extern.

Lees ook:

Over het slimmer managen van schaars talent

Tevens moet talentmanagement onderdeel van de bedrijfscultuur zijn en de verantwoordelijkheid moet bij alle managers, dus niet alleen die van PZ, liggen. Het integreren van talentmanagement in de bedrijfscultuur vereist goede communicatie omtrent wat het inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

 

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Een verademing om dit artikel te lezen, zeer praktisch! Vooral onderstaande passage spreekt mij aan waarbij ik wel wil opmerken dat in de meeste gevallen een HR(M) man of vrouw werving en voorselectie niet zelf moet uitvoeren maar het beste dit aan een recruiter of recruitment center over te laten:

´De praktijk op het gebied van talentmanagement en de essentie van human resources managementverschillen nogal van bedrijf tot bedrijf. Bij sommige ondernemingen worden specialisten op hetgebied van HR gezien als voorvechters van het personeel, terwijl dit bij andere een zeer verontwikkeld stelsel van administratieve functies inhoudt – met specialisten op het terrein van werving, betaling, ontwikkeling, prestatiemanagement en industriële relaties. Bij weer andere bedrijven functioneren ze als adviseurs voor afdelingchefs´

Marco
[email protected]
RecCen MKB Recruitment

x
x