Oranje wereldkampioen: managementlessen om te winnen

Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen

Een managementboek voor voetballers, een voetbalboek voor managers!

Voorafgaand aan Wereldkampioen-schappen voetbal wordt het Nederlands elftal vaak genoemd als één van de grote kanshebbers voor de titel. Ook nu het WK 2010 in Zuid-Afrika aanstaande is. Zestien miljoen bondscoaches hopen dat het team eindelijk de zo lang gekoesterde droom zal doen uitkomen: Oranje wereldkampioen! Zo ver is het nog niet. Oranje is nog nooit in staat geweest écht de laatste stap te zetten. Het team is ‘wereldkampioen nét niet’. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven: misplaatste arrogantie tijdens de finale (1974); het ontbreken van topspelers Cruijff en Van Hanegem (1978); ruzie in de tent (1990); pech en het weglopen van sterspeler Gullit (1994); abominabele strafschoppen (1998) en zwakke coaching en ongedisciplineerde spelers (2006).

Het wordt tijd dat Oranje de belofte eindelijk gaat inlossen. Zonder hulp lijkt dit echter niet te gaan lukken. Tijd voor Professor Penalty om op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die Oranje omringen en die schreeuwen om antwoord. Waarom wint Oranje zelden een verlenging? Wordt er nu wél goed getraind op strafschoppen? Heeft het team een winnende strategie? Zijn de spelers in staat zichzelf weg te cijferen en hun emoties te beheersen? Zijn ‘we’ eigenlijk wel goed genoeg?

‘Oranje Wereldkampioen’ biedt inzicht in de kritieke succesfactoren van het Nederlands elftal. Het is gebaseerd op voetbalhistorische inzichten, de sterkten en zwakten van het huidige team en toegankelijke en direct toepasbare managementinzichten. Voetbal als metafoor voor management, met elk hoofdstuk concrete tips en hulpmiddelen voor de bondscoach en lessen voor iedereen die zowel in voetbal als management is geinteresseerd.

Auteur en consultant Gyuri Vergouw staat sinds 2000, na publicatie van zijn veelgeprezen boek ‘De Strafschop’, bekend als Professor Penalty. In 2006 publiceerde hij een concurrentie analyse van het Duitse voetbal, ‘De laatste minuut’. Als Oranje wereldkampioen wil worden, is ook ‘Oranje wereldkampioen’ verplichte literatuur voor bondscoach en voetballiefhebbers.

Vandaag verschijnt mijn nieuwe boek 'Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen'.  Het boek is vanaf vandaag te koop in geselecteerde kwaliteitsboekhandels en via internet.

Te koop via onder meer  www.managementboek.nl en www.hbp.net en via boekhandels als Jimmink, Amsterdam; sportwinkels als Smit-Cruijff sportkleding.

Prijs 14,90  ISBN 978-90-7488-539-3
Uitgeverij: Holland Business Publications

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Gyuri George Vergouw
Auteur
 
In De Telegraaf  van 3 april wordt in Telesport, pag.T 23 aandacht besteed aan mijn nieuwe boek ‘Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen’. Onder de titel ‘Zo wordt Oranje wereldkampioen’ staat het volgende te lezen:
‘Aan de vooravond van het WK 2010 is het eerste boek gepresenteerd met een directe link met het Nederlands elftal. Het betreft ‘Oranje Wereldkampioen, managementlessen om te winnen’ van Gyuri Vergouw, die eerder ‘De strafschop’ en ‘De laatste minuut’ schreef. De auteur beschouwt deze uitgave als als sluitstuk van zijn sportwetenschappelijk drieluik.
Vergouw, managementconsultant van beroep, stelt de criteria vast, waaraan een bondscoach moet voldoen om de kans op succes te verhogen. Vergouw maakt onder meer gebruik van een concurrentieanalyse die  hij van het Duitse elftal heeft gemaakt. In elk hoofdstuk staan concrete tips en hulpmiddelen voor iedereen die zowel in voetbal als management geïnteresseerd is. Vergouw: ‘Dit boek is natuurlijk geen garantie op de titel, maar een ding staat vast, je wordt zeker geen wereldkampioen als je de in dit boek aangehaalde punten niet invult.’
Hij heeft diverse keren getracht om in contact met bondscoach Bert van Marwijk te komen, maar volgens Vergouw  ‘had hij het een jaar geleden al te druk…’.  Niettemin stelt de schrijver: ‘Toch acht ik Van Marwijk in staat om dingen uit dit boek op te pikken’.
Vergouw
Vanavond, 28 mei vanaf 18.00 vindt in Cafe aan de Maas aan de Maasstraat in Amsterdam de Pre-WK Quiz plaats, een pittige quiz met vragen over de WK’s van 1970 tot heden.  Na afloop signeer ik mijn nieuwe boek ‘Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen’. Inclusief maaltijd met Deense, Japanse en Kameroenese gerechten! Entree € 5,--. 
Gyuri Vergouw
<p>De recensies stromen binnen en ik mag niet mopperen, zie bijvoorbeeld die op de managementboekensite Manager &amp; Literatuur of deze uit Arts &amp; Auto: <a href="http://www.artsenauto.nl/lifestyle/wk/Pages/Voetbalboeken.aspx" rel="nofollow">
http://www.artsenauto.nl/lifestyle/wk/Pages/Voetbalboeken.aspx</a>
Daar word ik natuurlijk wel vrolijk van!</p>Ook Boek van de Week in de Voetbal International.