Historische strafschoppen: Eric Viscaal

In een nieuwe rubriek worden belangrijke strafschoppen uit de voetbalhistorie voor het voetlicht gebracht. De eerste, belangrijkste, mooiste, gekste of grootste misser, ze zullen allemaal voorbij komen in de rubriek 'Historische strafschoppen'. Vandaag is het de beurt aan de strafschop van de Nederlandse speler Erik Viscaal, oud speler van onder meer PSV en AA Gent. Voor deze laatste club scoorde hij een wel heel bijzondere strafschop...kort nadat hij een strafschop aan de andere kant had gestopt!In het seizoen 1992/93 in de Belgische competitie wordt sits Eric Viscaal op een wel zeer bijzondere wijze matchwinnaar. Tijdens de wedstrijd Cercle Brugge-AA Gent krijgt de keeper van AA Gent een rode kaart, terwijl het ook nog eens een penalty tegen krijgt.  Helaas mag het elftal (dan dus tiental) geen
wissels meer doen en Viscaal gaat op doel staan. Viscaal stopt miraculeus de inzzet van de toenmalige topschutter en international Josip Weber.  één minuut later krijgt Gent zelf een penalty. Viscaal loopt naar voren, neemt de strafschop en scoort onberispelijk in de slotseconden de 1-1. er is strafschop.nl geen enkele andere vergelijkbare situatie in het internationale topvoetbal bekend, zeker niet in de slotseconden van een wedstrijd.

Mocht u andere voorbeelden kennen of potentiele kanndidaten voor de rubriek historische starfschoppen (Panenka en Crijff/Olsen komen er natuurlijk al aan!), dan houd ik mij aanbevolen voor uw tips.

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>