De impact van Virtual Reality

Cover stories

Heb je al eens een VR-bril opgezet? Het voelt wat lullig en zo ziet het er ook uit. Maar dan! Wauw! Alsof je met de teletijdmachine van Professor Punt naar een andere wereld wordt gekatapulteerd. Daar neem je de gedaante aan die je altijd had willen hebben – of juist niet – en hup, daar ga je. Je treft in 3D nieuwe mensen, ziet steden, stranden en musea waar je altijd al eens naartoe wilde. En nu ben je daar.

Het begon online

Voor de jongere generaties is hun aanwezigheid in de digitale wereld zo vanzelfsprekend dat die niet onder hoeft te doen voor hun positie in de fysieke wereld. Sterker nog, het gedrag in de fysieke wereld is voor die generatie vaak een uitvloeisel van wat in de virtuele wereld ontstaat, van koopgedrag en feestjes tot oplichting en vechtpartijen. &nb...

Arjen Hoen
Lid sinds 2022
Interessant artikel en idd. 'poepen blijft poepen'. Als zeezeiler kan ik dit in meer dan één opzicht beamen. Zeeziekte daarentegen kan wél 'opgeroepen' worden m.b.v. een VR bril. Dwangmatig koopgedrag ongetwijfeld ook...
LUDWIG landvreugd
Lid sinds 2022
Verfrissend geschreven. Het geeft je te denken, niet of, maar hoe Full VR je leven gaat beïnvloeden. We ontdekken steeds meer de kracht van lerend spelen, of te wel 'gamification'. Het navigeren met een vierkantje, rondje, driehoek of kruisje. In ieder geval zo intuïtief dat de jongste gebruikers in een VR-omgeving er meteen mee overweg kan.
Paul Postma
Auteur
Dank voor jullie commentaar. Leuk! Laatst FlyOver Iceland meegemaakt, Full VR zonder bril. Wel met veiligheidsgordels stevig aangesnoerd, zodat je niet uit je stoel valt. Niet zeeziek geworden, wel op het randje van misselijk. En laat een sterke herinnering achter, zeker zo sterk als wat je fysiek ziet in IJsland. Dat geeft inderdaad te denken.

Meer over Digitale transformatie