Managen is keihard werken. Menig manager is als eerste op kantoor en gaat als laatste naar huis. U bent druk dus u bent belangrijk, nietwaar?

Nou dat is dus helemaal niet nodig! Er zijn diverse turbotechnieken voorhanden die uw leven een stuk aangenamer maken. Technieken die niet alleen uw eigen effectiviteit als manager verhogen, maar ook uw medewerkers ondernemender en zelfstandiger maken. Daarmee behaalt u dubbele tijdwinst verandert ‘timemanagement’ in ‘turbomanagement’

Turbotechnieken vinden we in diverse wereldberoemde bestsellers. Hieronder vindt u er alvast drie. Doe er uw voordeel mee:

Lees ook:

Timemanagement

Turbotip 1: het one-minute-compliment
Uit ‘One minute management’ van Blanchard & Johnson leren we dat het goed getimed inzetten van krachtige feedback tot enorm veel zelfvertrouwen onder uw medewerkers leidt. Ze krijgen er (weer/meer) zin in, durven hun nek uit te steken en halen betere resultaten. Een ‘one minute compliment’ is echter aan een paar strenge spelregels gebonden.

Het werkt pas écht als u:
• Mensen ter plekke, recht in hun gezicht, laten weten wat u gedetailleerd vindt van hun prestatie,
• Deze persoon laat voelen hoe goed het u doet, hoe goed het voor de organisatie is en voor anderen
• Hem/haar oprecht aanmoedigt zo door te gaan en
• de persoon in kwestie de hand schudt of aanraakt!
Dat is maakt het geven van een compliment ineens een stuk heftiger. Maar de positieve effecten zijn navenant: het is een ongekende katalysator voor uw medewerkers!

Turbotip 2: wees selectief bij de personen aan wie u aandacht geeft
Richard Koch maakte furore met zijn boek ‘het 80/20 principe’. Eén van de lessen: managers besteden veel te veel tijd aan de 80% van hun medewerkers die onbeduidend of ondermaats presteren. Als manager is het uw natuurlijke drang om daar uw energie in te steken: dáár kan het beter dus dáár moet uw aandacht naartoe.

Fout! Richard Koch zegt: focus u nadrukkelijk op uw cruciale groep (20%), de groep topmensen om u heen. Deze groep is namelijk 16 x (!) waardevoller dan de overige 80%. U hoeft geen rekenwonder te zijn om in te zien hoeveel voordeel u dit kan opleveren.

Turbotip 3: zorg voor een heldere ‘eerste ingeving’
In de VS is hij een echte celebrity-guru: Malcolm Gladwell. Met zijn boek ‘Blink!’ laat hij zien dat ‘een eerste ingeving’ of ‘intuïtie’ geen vaag buikgevoel is, maar juist een ultrasnelle beslissing. Ons rationele brein is echter te traag om de supersnelle werking van ons onbewuste brein te volgen: daarom lijkt het alsof de ingeving ‘zomaar’ opkomt. Maar ‘intuïtie’ is een turbomachine die leidt tot snelle, juiste beslissingen. In minder dan 2 seconden!

Behalve … als u uw eerste ingeving laat vertroebelen door bijvoorbeeld door een verlangen. Stel u heeft dringend een nieuwe medewerker nodig. Dit verlangen zal uw eerste indruk van sollicitanten vertroebelen. Een kandidaat laat eerder een goede indruk achter omdat u dat graag wilt! Wees alert op vertroebelingen en laat intuïtie uw belangrijkste raadgever zijn. Makkelijk en supersnel.

Tot slot
Turbotechnieken vereisen een heldere blik: u moet openstaan voor uw eigen vooroordelen (blink!), uw ingesleten patronen (80/20) en uw opvattingen over hoe medewerkers moeten functioneren (one minute management). Echter als u zo in de spiegel durft te kijken en daarna dit soort technieken consequent durft toe te passen, gaat u er enorm veel plezier aan beleven.

Nog meer turbotechnieken in het seminar: Turbomanagement


25 september 2007

TURBO Management
Vijf turbotechnieken om sneller, slimmer en gemakkelijker te managen op een presenteerblaadje! Van ‘one minute management’ tot ‘blink!’: alles komt voorbij in dit nieuwe DenkProducties-seminar. Inclusief een lawine aan eye-openers.
Dinsdag 25 september 2007
Planetarium Gaasperplas te Amsterdam
Schrijf u nu in!

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x
x