Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Kijk even mee naar zomaar wat “schaalindelingen”
• Maffia: “dollah” is 1000 dollar
• Handel: 1000 Hfl is één flap
• Management: salaris in kilo
• Top management: bonus in Meuro (Mega euro)
• Geschiedschrijvers: tijd in eeuwen of milennia

De discussie over tijd is in Einsteiniaanse begrippen iets plaatselijks waardoor een jaar op plaats X wellicht een miljoen jaar op plaats Y kan zijn. Misschien is een dag in Goddelijke tijdrekening wel een miljoen aardse jaren en een jaar een miljard aardse jaren. “Conflict” verdampt, of toch niet?

Menselijke pizza
In menselijke begrippen is de helft van een quattro stagioni gelijk aan twee stagioni of 4 x een halve stagioni als je van alle smaken wat wil. Hoe meer deeltjes, hoe kleiner het deeltje. Mijn oma sprak van varkens en spoeling. Opa zei dan: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet Maastricht. Weert is nu lang genoeg aan de beurt geweest.

Divine pizza
De Goddelijke pizza is oneindig en we noemen het 1. Hieruit volgt dat elk deel, hoe klein ook, wéér juist 1 is. Niet méér en niet minder. Dan is het omgekeerde óók waar: 1 miljoen x 1 is óók 1. Simpel he? Alle conflicten nu wèl opgelost?.

Numerologie
Er bestaan idioten die aan getallen (menselijke uitvinding) een magische (goddelijke) betekenis hechten. Elke letter krijgt een waarde. Zo’n getal gaat dan in de “Magical Mistery Machine”en daaruit volgt een “duiding”. Weer anderen trekken die lijnen door en vinden in de bijbelteksten “verborgen boodschappen”. Wat een onzin. Als ik mijn naam in cijfers codeer, weet ik zeker dat die voorkomt in de digits van het getal Pi of het getal “e”. Wellicht oneindig keer zelfs. Zo bezien zal de grondwet er ook wel ergens in te vinden zijn, tenminste, als je genoeg tijd hebt voor dit soort flauwe kul.

Stagioni
We kennen verschillende stadia in menselijke bemoeienis.
Fase 1: wijzen met het vingertje en stemverheffing
Fase 2: discussie op agumenten
Fase 3: sla elkaar de kop in
Fase 4: gang naar de groene tafel
Fase 5: grijp naar de wapens
Fase 6: elimineer de andere partij met haar en wortel
Juist, en de 7e dag rustte hij. We zien dat het evenveel dagen kost om de zaak weer af te breken.
Je ziet, partijen komen al wat dichter bij elkaar. Hahahahaha.

Seculariteit
Volgens onze (en vele andere) grondwet(ten) is er een scheiding tussen kerk en staat. Dat doen we natuurlijk niet, want we hebben indelingen naar religie in de politiek, in de media en tal van andere dimensies. Als we gewoon zouden doen wat in de grondwet staat zijn alle conflicten verdampt.

Die endlösung
Maar ik zou een gaatje verder willen: scheiding tussen geloof (spiritualiteit) en religie (de georganiseerde vorm ervan). Noem het maar “Speculariteit”. Het zijn juist de georganiseerde vormen die zorgen voor een groot deel van de trammelant in dit ondermaanse tranendal. Ik wil een lans breken voor het bij wet verbieden van ELKE vorm van openlijke kruisbemoeienis en “missiewerk”. Weg keppeltjes, burka’s, pijen, kasuifels, kruisbeeldjes, boeda beeldjes, kerkklokken, minaretgezang. In ieder gavel NIET in de publieke ruimte, dus óók niet op TV of in de tweede kamer. Als we roken verbieden kunnen, moet dit ook kunnen.

Gaat heen en schaamt u.
Dat we temidden van hongersnoden, tsunami’s, vulkaanuitbarstigen, meteoorinslagen, stammenoorlogenen ander diep menselijke tragiek nog tijd over hebben voor dit soort trivia is lachwekkend. Vadertje Cats had groot gelijk: “Wie lacht niet die de mens beziet”. Tja, als het niet zo in en in triest zou zijn.

De vraag hoe lang een dag of een jaar is, is even zinnig als de vraag “Hoe lang is een touwtje”.

Groet,
Jos Steynebrugh
Marketing & Innovatie Consulent
http://www.changeenhancement.nl

Jos,

Wat een perfecte bewoording van de tijdgeest. Het gaat er niet om, zoals bij verzekeringen, hoe het er staat maar wát er staat. Neem niet alles letterlijk en neem de vrijheid van denken dat het misschien wel eens in andere dimensies kan hebben plaatsgevonden.

Hulde!

Beetje apart artikel voor een management site, mar als je uitgaat van het concept van ‘spirit before matter’ dan heeft iedereen gelijk. Immers ‘In den beginne was het woord”. Iets moet toch de big bang getriggerd en dat zou best een ‘universele’ gedachte geweest kunnen zijn; wie weet per slot hoe de quantum ruimte werkt. Gebruik je fantasie, dat maakt het leven leuker.

Groet,
Nico de Vos
Managing Consultant
http://www.vhcc.nl/happybusinessnu/home.html

Als u weet hoe lang dat touwtje is, mag ik het dan van u hebben mijnheer Steynebrugh?
Misschien kan ik het touw dan aan uw reactie vastknopen!

Mee eens Jos, zie alleen niet hoe een boeddha beeldje in dat rijtje thuishoort, heeft niets met geloof in een opperwezen te maken en in de gehele geschiedenis heeft men het boeddhisme niet kunnen betrappen op het plegen van welke wandaad in naam daarvan dan ook.
Onlangs gehoord van een kennis: ‘Ik ben blij dat vrouwen bij ons in NL juist de vrijheid hebben om te kunnen kiezen voor een burka’. Brrr, tenenkrommende rechtpraterij.

En dat de lengte van een touwtje, voor even achter is als breed, dat wisten we natuurlijk allemaal al.

Het ontbreekt de mens niet aan hoogmoed. Gebral in de ruimte en jammergenoeg soms ook op papier. Ben natuurlijk hardstikke blij dat ik besta uit geest, ziel en lichaam. Ben blij dat er geestverwanten zijn en mensem een van ziel. Dat lichaam is niet zo belangrijk. Echt diep nadenken is soms moeilijk en hoe meer je te weten komt des te meer kom je er achter dat er nog veel meer te weten is. Wie heeft dat toch allemaal zo in elkaar gezet. Dan toch die ene God uit de bijbel. Voor mij wel maar dat was ondertussen misschien al duidelijk.

Tja, dan die hoogmoed… , die komt voor de val. Ik zou zeggen ..blijf maar bescheiden en bral niet hoog van de toren. Want er is toch Iemand, die van je houdt en dat ook kenbaar wil maken. Door wie dan… nou door mensen…. Dus toch maar doorvertellen waar je voor staat en in gelooft. Sorry… maar ik kan niet anders… Liefde brengt liefde voort. het omgekeerde is ook waar.. haat brengt haat voort. Kies maar.. aan jou de keuze.

@ Madeleine
Bingo! Veel mensen verwarren een beeldje met God of Boedisme met religie. En dan begint de rommel waar ik het over had: bemoeien, zenden, werven etc.

@ Willie
Madeleine weet héél precies hoe dat zit met het touwtje. Het vastknopen gaat niet lukken als je niet éérst gelooft dat het bestáát.

Jos

Toon alle 7 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of