De rol van een Controller

Actueel

Goede communicatieve vaardigheden zijn de belangrijkste eigenschap van de nieuwe generatie controllers. De nieuwe controller is een goede manager die de juiste vragen stelt en die met de beschikbare middelen een zo efficiënt mogelijk resultaat probeert te behalen.

Automatisering
Door automatisering van verschillende lopende processen wordt een controletechnische functiescheiding toegepast waarmee veel tijdswinst behaald kan worden. Hierdoor kan een controller strakkere managementrapportages maken en bestaande processen verbeteren.

Breeder
De rol van de controller wordt steeds breeder. Niet alleen op financieel, maar ook op andere gebieden worden meer processen nader beoordeeld door de controller, waardoor een beter resultaat kan worden behaald.

Communicatie
Belangrijk aandachtspunt is en blijft de communicatie met andere medewerkers. Een goede communicatie zorgt vaak voor juiste en tijdige informatie en dat zorgt voor meer overzicht, dus een betere sturing. Deze accentverschuiving in de rol van de controller vereist aanpassing. Een goede controller is een goede manager.

Functie verdeling
Perfect Match!
Online tool voor de financiële functie. Wat wordt eigenlijk van de controller, financieel manager of boekhouder verwacht? Met deze test kunt u als manager of leidinggevende bepalen of u een adequate financiële functie heeft en waar zich mogelijke knelpunten voordoen.

(bron: FINANCIEEL MANAGEMENT)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Meer over Financieel management