Over purpose en werkgeluk

Columns

Het is door het Amerikaanse onderzoeksinstituut Gallup uitgebreid onderzocht: de medewerkers van een organisatie met een 'purpose' zijn gelukkiger dan die in een organisatie zonder purpose. Ook functioneren ze beter. Ze zijn om precies te zijn 29% gelukkiger, 12% productiever en 40% minder gestressed. Geen wonder dat steeds meer organisaties op zoek gaan naar hun eigen purpose. Het is een mooie manier om het werkgeluk en de productiviteit van je medewerkers te verhogen. Maar werkt dat eigenlijk wel zo? Is purpose inderdaad het wondermiddel om dit te bereiken?

Werkgeluk

In de huidige ‘experience economy’ is werkgeluk een hot item. Het hebben van mooie ervaringen wordt steeds belangrijker. We geven minder geld uit aan materialistische zaken als merkkleding, elektronische apparatuur of dure a...

Beste Judith, hiermee heb je de essentie van purpose te pakken. Het is een mooie paradox: wie purpose kiest om er beter van te worden, wordt doorzien. Wie purpose kiest om te geven, wordt er uiteindelijk zelf beter van.
Daan van Exel
Lid sinds 2019
Prima punt. Heel goed om purpose terug te brengen tot wat het echt is. Dit onderwerp trekt veel onzin en rare redeneringen aan. Het is niet een manier om je (interne/externe) imago als organisatie te boosten - kartonnendozenfabriek W. Hendriks & zonen kan gewoon een heel mooi bedrijf zijn en heeft geen purpose nodig, bij wijze van spreken. En ga niet bij Tony's werken omdat al je in Vietnam backpackende vrienden dat zo geweldig lijkt om op Insta te zetten.
Pieter van der Lees
Eigenlijk People, Planet, Profit, Purpose.

Iedere organisatie dient een purpose te hebben. Match jouw eigen purpose niet bij de organisatie purpose dan dien je zelf een keuze te maken. Go out and find happiness at another organization or change yourself.

Meer over Zingeving in werk en organisatie