‘Onze core business is geluk’

Columns

Van winst maken naar waarde toevoegen. Van regels volgen naar de bedoeling weer centraal. Een gesprek met prof dr Hans Becker die op 74-jarige leeftijd een nieuw avontuur aangaat: het omvormen van een voormalig bejaardentehuis tot een “résidence van geluk”.

‘In veel verzorgingshuizen is de core business nog steeds cure & care, maar wat valt er nu te cureren als je 80 jaar oud bent? En is er sprake van goede care als er een thermometer in de koelkast ligt of als de schoonmaaklijst op alle toiletten op alle dagdelen tijdig zijn afgevinkt? Het gaat in essentie niet om cure & care, maar om geluk.’ Aan het woord is prof dr Hans Becker, die in het pand van een voormalig bejaardenhuis in Rozenburg komend jaar een 'résidence' opent.

Een prachtig uitzicht op Maassluis met steeds weer bewege...

Gideon Boekenoogen
Lid sinds 2019
Dit is het nieuwe organiseren waar we allemaal behoefte aan hebben! En dat wordt gewoon keihard gedaan door iemand van in de 70! Ik wil echt nooit meer horen dat mensen boven de 50 niet meer flexibel zouden zijn en alleen nog door kunnen met waar ze al 30 jaar mee bezig zijn.
Ineke Cruysen
Lid sinds 2019
Ge-wel-dig! Kijken, luisteren en anticiperen op de behoeften van de mens. Ik geloof erin dat er op die manier veel te winnen valt. Oude systemen loslaten en voorwaarts!

Meer over Innovatief organiseren