Channels

Mannen verdienen meer dan vrouwen omdat zij harder en langer werken, een grotere prestatiedrang hebben en hun baan niet opgeven voor een gezin. De salariskloof is dus niet het gevolg van discriminatie.

De belangrijkste reden dat mannen meer verdienen dan vrouwen, is dat zij langere werkdagen maken. Zij lopen echter ook meer risico om te worden ontslagen of om ernstig gewond te raken op het werk. Mannen zijn actiever bezig met een hoog salaris en een succesvolle carrière. Vrouwen willen liever een leuke baan en vinden het salaris minder belangrijk.

Vrouwen en… leidinggeven
Uit onderzoek is gebleken dat een vrouw aan de top niet overwegend mannelijke of vrouwelijke eigenschappen bezit. Om als leider succesvol te zijn, geven juist androgyne kenmerken de doorslag. Er bestaat dus geen perfecte combinatie tussen leiderschap en geslacht!

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

Topvrouwen geven zelf aan hun positie vooral te danken aan doorzettingsvermogen. Zij menen dat de carrière van een vrouw voornamelijk wordt bepaald door haar karakter, en niet door haar omgeving.

Keiharde cijfers tonen aan dat vrouwen in de top tot hogere winsten leidt. Waarom zitten ze daar dan niet? Waarom lukt het vrouwen niet om de successen die zij de afgelopen decennia op het gebied van emancipatie hebben geboekt, te verzilveren? Waarom weten zij nog steeds niet door te dringen tot de top? En wat betekent dat voor bedrijven? Laten die talent liggen en lopen ze daardoor inkomsten mis? Of is de keus om vrouwen in het management te mijden een verstandige?

Ambitieuzer dan mannen
Vrouwelijke managers zijn vaak ambitieuzer dan hun mannelijke collega’s, en doen hun werk in de ogen van hun medewerkers even goed of zelfs beter. Maar aan het communiceren van die ambitie schort wel het een en ander. Vrouwen willen wel hogerop, maar ze zeggen het niet. Vrouwen wachten tot ze gevraagd worden, omdat ze denken dat iedereen toch wel weet dat ze beschikbaar zijn. Maar terwijl de vrouwen zitten te wachten, gaan hun mannelijke concurrenten recht op hun doel af. Die eisen zo’n promotie gewoon op en kapen de kansen voor de neus van ambitieuze vrouwen weg. Vrouwen hebben veel meer erkenning nodig dan mannen. Als ze die niet krijgen, haken ze na verloop van tijd teleurgesteld af.

Wat nu te doen?
Roepen dat het allemaal aan de vrouwen ligt, heeft geen zin. Schreeuwen dat mannen de schuld zijn van alles evenmin. Maar iedereen die in een bedrijf verantwoordelijk is voor de winst maakt kans op een hogere bonus, als hij zich realiseert welke mechanismen vrouwen ervan weerhouden hun talenten in te zetten.

Lees ook:
Exit glazen plafond…op naar een nieuwe feministische revolutie?

Een van de meest gelezen artikelen op 1minutemanager is al sinds bijna 1 jaar ‘Glazen plafond? Vrouwen, niet zeuren maar doen!’

Of lees de discussie rond:
Vrouwen zijn zelf hun grootste vijand

Het glazen plafond bestáát helemaal niet, het is gewoon een excuus van vrouwen die niet bereiken wat ze willen bereiken.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron. (bron: Express)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Geachte heer want ik denk niet dat deze artikel door een vrouw geschreven is en zou dit het geval zijn, dat is zeker een domme vrouw.
Mannen verdienen meer omdat dit een mannen maatschappij is en de motieven die daar geschreven zijn zijn allemaal flauwekul.
Ik zou maar zeker, laat aub meer informeren. Ik ben een professional, vrouw en mijn mannelijk collega’s voor dezelfde functie verdienen beter.
met vriendelijke groet,

Beste Gladys

Volgens onderzoek (geert Hofstede, 1998) is nederland een van de meest feminiene landen ter wereld, gericht op overleg, op vrouwen, overlappende sekserollen, mannelijkheid staat in kwaad daglicht e.d

en datweten we, want macho zijn en mannelijkheid gelden hier als fout. En vrouwen zijn ok.
NIks mannenmaatschappij. Benieuwd wat je hiertegen in brengt.

x
x